Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, balsamico-champignons. Dit is een heerlijk gerecht met een rijke smaak. De champignons kan je serveren als bijgerecht op bijvoorbeeld een koolhydraatarm toastje. Daarnaast zijn de balsamico champignons geweldig bij een stukje premium biefstuk. Neem een kijkje bij onze hoofdgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden.
PrintBalsamico champignons
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 15 minutes
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten
Schaal
- 45 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 450 gr verse champignons
- 45 ml balsamico azijn
- 45 ml witte wijn
- zout en peper naar smaak
- gedroogde peterselie naar smaak
Bereidingswijze
- Bak de knoflook in olijfolie gedurende 1 tot 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog eens 2 minuten, roer af en toe in de koekenpan. Voeg dan de balsamico-azijn en witte wijn toe en bak dit voor nog eens 2 minuten. Breng de champignons op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 126
- Vetten: 10,8
- Koolhydraten: 2,3
- Eiwitten: 2,9
Lekker bijgerecht, zelfs mijn dochter die geen champignons lust heeft ze gegeten. Niet veel haha maar toch een goed teken.