Kaaswafels gemaakt van bloemkool?
Een lekker koolhydraatarm ontbijt recept: kaaswafels. Deze kaaswafels heb ik gemaakt van bloemkool, ei, mozzarella, Parmezaanse kaas en allerlei heerlijke frisse kruiden. De bloemkool geeft de kaaswafels een stevige structuur en een lekkere bite. Daarnaast levert de bloemkool ook de nodige vitamines en mineralen. De kaaswafels hebben een heerlijke hartige kaas smaak. De bloemkool proef je nauwelijks terug. De kaaswafels kun je eten als ontbijt of lunch met een omelet of een roerei. Ook zijn ze lekker om te eten als snack als je trek hebt in iets hartigs.
Bereidingstips:
Als je geen wafelijzer hebt kan je van het beslag ook hartige pannenkoekjes bakken. De kaaswafels kun je in een afgesloten bakje 1-2 dagen in de koelkast bewaren. De kaaswafels zijn ook lekker om koud te eten. Je kunt ze dus ook als lunch meenemen naar je werk of studie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.
Kaaswafels
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 18
- Totale tijd: 28 minutes
- Porties: 4 wafels 1x
- Categorie: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten
- 100 gr bloemkool, fijngemalen
- 110 gr geraspte mozzarella kaas, fijngemalen
- 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 middelgrote eieren
- 1 el bieslook
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar. Verwarm vervolgens het wafelijzer. Doe 1/4 kopje van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels 4 tot 6 minuten.
- Als de wafels na 6 minuten nog blijven plakken aan het ijzer laat ze dan nog eventjes door bakken. Herhaal dit totdat je 4 wafels hebt gebakken. Laat de wafels afkoelen op een bord en doe de wafels die je niet opeet in de koelkast.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 wafel
- Calorieën: 160
- Vetten: 11,2
- Koolhydraten: 1,7
- Eiwitten: 13,2
Vond je dit recept lekker? Bekijk dan ook eens onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten!
ik heb ze vanmorgen gemaakt, 2 voor de lunch en 2 voor ontbijt morgenochtend.
Als extra wat lijnzaad erbij en Cajun kruiden.
En na het bakken er twee plakjes ontbijt spek er op met avocado.
Ik heb gesmuld en maak ze zeker vaker.
Als je geen wafelijzer hebt, ze kunnen ook gewoon in de koekenpan
Heerlijk.
Vanmorgen gemaakt, bloemkool heb ik eerst 2 minuten in de magnetron gedaan en laten afkoelen. Nog 2 el amandelmeel en een tl bakpoeder toegevoegd.
De wafels waren erg lekker, stevig en goed van smaak, zo gemaakt.
Net even wat anders.
Deze lijken me erg lekker! Maar even een domme vraag, is het de bedoeling dat de bloemkool is gekookt van te voren?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Hi Jenske,
Voorkoken is niet nodig. De bloemkool kook/bak je in het wafelijzer. Veel succes en geniet ervan!
Groetjes,
Quint
Deze wafels zijn echt heerlijk! Ik heb ze al meerdere keren gemaakt, maar ik vraag me af of je ze in kan vriezen?
Gewoon een proberen zou ik zeggen.
Erg lekker en makkelijk te maken! Een blijvertje.
Super recept! ik had geen uienpoeder en heb italiaanse kruiden gebruikt. En mozzarella buffelo bol ipv geraspte maar ook dan super lekker. Ben benieuwd of ze koud ook lekker zijn, anders kort opwarmen in de magnetron?
Heerlijk.. Dit is echt een traktatie ?
Top recept! Alleen nog een snufje zout eraan toegevoegd.
Net gemaakt als ontbijt. Waren heerlijk. Wafelijzer toevallig 3 maanden geleden naar geefwinkel gebracht dus koekenpan gebruikt. Zeer goed te doen. Ik ga ze zeker nog een keer maken. BV als lunch om mee te nemen.
Ik heb ze net gemaakt en ze zijn voor herhaling vatbaar! Erg lekker 🙂
Super gerecht en gemakkelijk te maken. Kan dit ook met broccoli of pastinaak ipv bloemkool, kwestie van een verandering van smaak.