Een heerlijke glutenvrije eiwit pannenkoek met aardbeien en blauwe bessen.

Glutenvrije eiwit pannenkoeken

Koolhydraatarm ontbijt of lunch to-go recept.

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht: glutenvrije eiwit pannenkoeken. Deze pannenkoeken hebben een lekker smaakje en een grove structuur. In plaats van bloem heb ik kokosmeel en lijnzaad gebruikt. Kokosmeel en lijnzaad zijn glutenvrij en bevatten meer vezels dan bloem. De vezels dragen bij een verzadigd gevoel na het eten en zorgen voor een grove structuur. Je kunt de pannenkoeken eten als ontbijt of lunch. De pannenkoeken zijn ook lekker om koud te eten. Je kunt ze dus ook meenemen naar je werk of studie en daar als lunch of tussendoortje op eten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk ook onze andere koolhydraatarme pannenkoek recepten.

Serveertips:
Om de pannenkoeken nog lekkerder te maken kan je er wat vers fruit bij serveren of een beetje calorievrije saus van Walden Farms. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een heerlijke glutenvrije eiwit pannenkoek met aardbeien en blauwe bessen.

Glutenvrije eiwit pannenkoeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 4 pannenkoeken 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 28 gr kokosmeel
  • 2 el lijnzaad, fijngemalen
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 eiwitten van middelgrote eieren
  • 65 ml ongezoete amandelmelk
  • 1/2 tl baksoda

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Zet vervolgens de blender aan en mix tot een klontvrij beslag. Verdeel het beslag in 4 porties en zet opzij.
  2. Verwarm een ingevette koekenpan op een middelhoog vuur. Giet 1/4 van het beslag in de koekenpan. Beweeg de pan heen en weer om het beslag zo dun mogelijk over de bodem te verspreiden. Als er op de bovenkant van de pannenkoek bubbels ontstaan en de randen bruin worden keer je de pannenkoek om. Bak de andere kant tot deze goud-bruin kleurt.
  3. Serveer de pannenkoek met je favoriete vulling. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 pannenkoek
  • Calorieën: 102
  • Vetten: 7,8
  • Koolhydraten: 5,9
  • Eiwitten: 7,8
Een heerlijke glutenvrije eiwit pannenkoek met aardbeien en blauwe bessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*