Portie koolhydraatarme frietjes gemaakt van kruide knolselderij met portie mayonaise.

Koolhydraatarme frietjes

Een koolhydraatarm alternatief voor Vlaamse frieten!

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, koolhydraatarme frietjes. Deze koolhydraatarme frietjes heb ik gemaakt met de overgebleven knolselderij van de rös­ti’s. Knolselderij heeft van nature een zoute smaak en bevat weinig koolhydraten. Dit maakt het een perfecte vervanger voor aardappelen bij het maken van koolhydraatarme frietjes. Door de olijfolie krijgen de frietjes een krokant laagje en de kruiden zorgen voor een lekkere smaak!

Bereidingstips:
Het is belangrijk om de frietjes in dunne reepjes te snijden en goed te kruiden met paprika. Je kunt de koolhydraatarme frietjes zowel in de oven als airfryer bereiden. De frietjes zijn erg lekker om te serveren met een beetje mayonaise of ketchup. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Portie koolhydraatarme frietjes gemaakt van kruide knolselderij met portie mayonaise.

Koolhydraatarme frietjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Ingrediënten

Schaal
  • 1/2 knolselderij
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor op 205 graden. Pak de knolselderij erbij en verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in hele dunne frietjes. Doe de frietjes in een kom en meng met de kruiden en olijfolie.
  2. Pak vervolgens een bakplaat bekleed met bakpapier en verspreid de frietjes gelijkmatig over de bakplaat. Bak de frietjes 20 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven (hangt af van de dikte van de frietjes) en schud tijdens het bakken af en toe door elkaar. Serveer met een sausje en eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3
  • Calorieën: 47
  • Vetten: 4,0
  • Koolhydraten: 3,0
  • Eiwitten: 1,0
Portie koolhydraatarme frietjes gemaakt van kruide knolselderij met portie mayonaise.

9 Reacties

  1. Deze ook gemaakt, had al gelezen dat ze erg slap waren. Bij mijn recept was het 20 min bakken daarna omdraaien en dan nog 10 bakken. Die laatste 10 min de grill aan gezet en wat lager in de oven. Waren redelijk knapperig

    Reageer
    • vanavond ook gemaakt deze friet. HEERLIJK waren ze. Ongeveer 30 minuten (2× omgedraaid) in de oven op 205 graden. Precies goed 😃De rest van het gezin had gewone friet, die willen dit recept niet. Maar ik heb beloofd dat we vaker “friet” gaan eten 😝

      Reageer
  2. Nina Kort-Nijland

    Ik heb deze frietjes gemaakt. Het smaakte prima, alleen zijn de frietjes heel erg slap. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb ze 20 minuten in de Airfryer op 200 graden gedaan.






    Reageer
  3. Goed recept, net gehad. Echt een goede patat vervanger. 15 min in de airfryer op 200 graden. Het was nog wel slap. Hebben jullie tips? Langer dan 15 min?






    Reageer
  4. Zou je dit ook kunnen doen met wortelpeterselie?

    Reageer
  5. Zelf wat Komijnzaadjes en verse knoflook toegevoegd.
    HEERLIJK






    Reageer
  6. Goede middag, bedankt voor het delen van dit recept! Enig idee hoe lang deze ‘frietjes’ in de airfryer moeten en op hoeveel graden?
    Alvast bedankt! Groetjes, Carina

    Reageer
    • Hallo Carina,

      Ik heb het zelf nog niet met de airfryer geprobeerd. Ik zou adviseren om het op 200 graden 15-20 minuten te bakken. Na deze tijd even controleren of de frietjes gaar zijn en anders iets langer!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*