Heerlijke courgette spaghetti met kipblokjes, cherrytomaten en pesto!

Courgetti met kip en pesto

Heerlijk koolhydraatarm alternatief voor spaghetti!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, courgetti met kip en pesto. Gisteren kwam ik tijdens het boodschappen doen in de Albert Heijn courgette spaghetti, bloemkoolrijst en worteltagliatelle tegen! Ik heb gelijk van alles wat gekocht. Super handig, want iedereen weet dat het zelf maken van courgette spaghetti en bloemkoolrijst erg veel werk is. Eenmaal thuisgekomen heb ik gelijk een leuk recept gemaakt: de courgetti met kip en pesto! De courgetti kun je serveren als hoofdgerecht bij het diner, maar is ook lekker om te eten als lunch! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: maak je eigen koolhydraatarme courgetti met de Spirelli 2.0 van het merk GEFU.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke courgette spaghetti met kipblokjes, cherrytomaten en pesto!

Courgetti met kip en pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr broccoli
  • 400 gr kipblokjes
  • 600 gr courgette spaghetti
  • 70 gr pesto alla Genovese
  • 80 gr cherry tomaten
  • 30 gr pijnboompitten
  • 75 gr rucola
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: eetlepel Crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water binnen 6-8 minuten gaar. Kruid de kipblokjes met zout en peper. Verwarm in een koekenpan een eetlepel olijfolie en bak hierin de kipblokjes rondom bruin en gaar. Haal de kip na het bakken even uit de pan
  2. Giet wanneer de broccoliroosjes gaar zijn het overtollige water uit de pan. Verwarm nu in de koekenpan 2 el olijfolie en voeg de courgette spaghetti toe. Bak de courgetti 2 minuten en voeg dan de pesto, broccoli en kip toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 2-3 minuten, totdat alles in de pan goed warm is.
  3. Verdeel de inhoud van de pan over vier borden en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, cherrytomaten en rucola. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 356
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 8,9
  • Eiwitten: 36,3

Vond je dit een lekker recept? Bekijk dan ook eens onze andere koolhydraatarme pasta recepten!

.

Heerlijke courgette spaghetti met kipblokjes, cherrytomaten en pesto!

17 Reacties

  1. Heerlijk recept. Wel vraag ik me af waar ik de kip het best mee kan kruiden? Aan welke kruiden kan ik denken?






    Reageer
  2. Zeer lekker, hebben ervan genoten






    Reageer
  3. Monika Eijzermans

    het was super lekker !!!!! Ook kind en hond hebben er van genoten 🙂
    morgen maak ik de ovenschotel kip en groenten, ben ervan overtuigd dat ook dit fantastisch lekker gaat zijn. Ik ben FAN !!!!






    Reageer
  4. Heerlijk recept! Als je geen courgette spaghetti hebt dan gewoon een courgette in blokjes bakken…gaan we vaker eten dit!

    Reageer
  5. Hi,

    Allereerst het ziet er verrukkelijk uit! Ik ben nu mijn eerste dag van start gegaan met de Keto dieet. Ik vind het echt heeel erg moeilijk.
    Maar mijn vraag, mag et ook elk andere pesto zijn? Of echt die jij hebt beschreven in de ingrediëntenlijst?

    Reageer
    • Hi Kaylee,

      Wat goed om te horen! Je kunt ook een andere groene pesto gebruiken. Kijk goed naar het etiket, want de hoeveelheid koolhydraten verschilt per merk.

      Succes met het dieet.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  6. Erg Lekker, zeker voor herhaling vatbaar. En inderdaad een goede en lange verzadiging. Ik heb er nog wat kastanje champignons aan toegevoegd.

    Reageer
  7. Erg lekker. We hebben de creme fraiche er doorheen geschept en gesmuld.

    Reageer
  8. Heeeeerlijk!
    Ik heb m nu vaker gemaakt met rode pesto ipv de groene. Hier een favoriet.

    Reageer
  9. Heerlijk recept. Ik mis alleen wat er met de parmezaanse kaas moet gebeuren, of lees ik er overheen? Heb het er nu aan het eind wat overheen gestrooid en daarna de pijnboompitten en tomaatjes.

    Reageer
    • Beste Judith,

      Dat heb je goed gezien! Ik was de Parmezaanse kaas vergeten in de bereidingswijze. Je hebt goed gegokt, de Parmezaanse kaas strooi je samen met de pijnboompitten als garnering over de pasta.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  10. Was wederom overheerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    zelfs mijn zoon van 14 vond het heerlijk als ik het heb over de courgette pasta.






    Reageer
  11. Was erg lekker en geeft een verzadigd gevoel!






    Reageer
  12. Het was een heerlijke gerecht Dit gaan we vaker eten

    Reageer
  13. Ronduit heerlijk! Voor het eerst courgette spaghetti gehad, maar ik ben om. Nog twee porties extra, vraag me alleen of kan je de courgette spaghetti goed invriezen? Ik heb het nu rauw bij de kip en broccoli gedaan voor de zekerheid.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*