Heerlijk bord met groene curry en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme groene curry

Gezonde en koolhydraatarme Thaise groene curry!

Een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme groene curry. Deze groene curry is naast dat het erg lekker is ook super gezond. Zo bevat een portie koolhydraatarme groene curry meer dan 200 gr groente! Je kunt zelf met het recept experimenteren door meer of minder currypasta toe te voegen. Voeg het per eetlepel toe en proef of het pittig genoeg is. Ook kun je de zaadjes van de rode peper weggooien of juist toevoegen aan het gerecht om het extra pittig te maken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: Voor degenen die groene curry te pittig vinden hebben wij ook andere Indiase curry recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijk bord met groene curry en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme groene curry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiase

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr kipfiletblokjes
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 midi komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 kleine wortel
  • 1 rode peper
  • 2 el zonnebloemolie of wokolie
  • 24 el groene curry pasta of naar smaak
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 gr bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  1. Maak alle groenten schoon en snijd op een grote snijplank in kleine blokjes. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Als je van extra pittig houdt, kun je de zaadjes erbij laten. Verwarm vervolgens in een grote hapjespan de zonnebloemolie en bak hierin de kip 5-10 minuten rondom bruin.
  2. Voeg dan de rode ui toe aan de pan en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan de rest van de groente toe en bak nog eens 5 minuten.
  3. Voeg dan de groene curry pasta al roerend naar smaak toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat de groene curry afgedekt 10 minuten sudderen. Wanneer de curry bijna klaar is verwarm je in een koekenpan wat olie. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak dit 3-4 minuten warm en beetgaar.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en schep hierover een beetje currysaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de curry
  • Calorieën: 316
  • Vetten: 13,5
  • Koolhydraten: 14,0
  • Eiwitten: 34,7
Heerlijk bord met groene curry en bloemkoolrijst.

5 Reacties

  1. Heerlijk recept!

    Misschien de kip na het bakken even opzij legen en dan de groente bakken. De kip behoudt dan de smaak.

    Komkommer meebakken maakt het iets zoeter. Lekker!






    Reageer
  2. Viel goed in de smaak bij iedereen hier thuis. De komkommer meegekookt. Erg lekker.






    Reageer
  3. Hans van dorp

    Een heel lekker recept
    Alleen de komkommer heb ik eruit gelaten
    Ik wist niet goed of ik die mee moest bakken
    Komkommer bakken ben ik niet van of was er een andere bedoeling met deze groente

    Reageer
  4. Ook een lekker recept. Vol van smaak.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*