Heerlijke salade gemaakt van halloumi, komkommer en avocado.

Griekse salade van gegrilde halloumi

Griekse salade met speciale halloumi kaas!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Griekse salade van gegrilde halloumi. Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. Het fijne van halloumi is dat het een heel hoog smeltpunt heeft. Hierdoor is het ideaal om te grillen of frituren, waardoor een heerlijk smaakje ontstaat. De halloumi serveer je het liefst direct van de barbecue (of de grillpan), wanneer het nog smeltend heet is. Maak daarom eerst de salade en dressing. Je kunt de salade serveren als lunch of als hoofdgerecht bij het diner. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke salade gemaakt van halloumi, komkommer en avocado.

Griekse salade van gegrilde halloumi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Griekse

Ingrediënten

Schaal
  • 225 gr halloumi kaas
  • 100 gr salade mix naar keuze
  • 1 komkommer
  • 150 cherrytomaten
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 avocado
  • sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Pak een grote snijplank en snijd hierop de bosui, cherrytomaten, komkommer in kleine stukjes. Pak dan de avocado en snijd deze door tweeën. Verwijder vervolgens de pit en schil en snijd ook de avocado in kleine stukjes. Doe de salade, komkommer, cherrytomaten, bosui, avocado in een grote kom en meng alles door elkaar.
  2. Pak nu een klein kommetje en meng hierin de citroensap, olijfolie en balsamico azijn en zet op zij. Snijd vervolgens de halloumi in even grote plakjes en plaats deze op een warme grill. Grill totdat de halloumi plakjes bruin kleuren.
  3. Verdeel de salade uit de kom over drie borden en serveer met een aantal halloumi plakjes en de dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3
  • Calorieën: 318
  • Vetten: 24,1
  • Koolhydraten: 8,1
  • Eiwitten: 17,6
Heerlijke salade gemaakt van halloumi, komkommer en avocado.

2 Reacties

  1. Dit is onze lunchfavoriet geworden!
    Bedankt voor dit recept.

    Reageer
  2. Deze salade was erg lekker en ga ik zeker vaker eten.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*