Een bord courgette spaghetti met bolognesesaus!,

Courgetti bolognese

Een gezonde en koolhydraatarme vervanger voor pasta bolognese!

Een lekker koolhydraatbeperkt hoofdgerecht, courgetti bolognese! Deze pasta is super gezond en makkelijk om te maken. Daarnaast bevat een portie van deze courgetti bolognese slechts 21 gr koolhydraten. Dit maakt het een goede vervanger voor traditionele pasta bolognese. De courgette spaghetti kun je kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten of zelf maken m.b.v. een spiraalsnijder. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Tip: maak je eigen koolhydraatarme courgetti met de Spirelli 2.0 van het merk GEFU.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een bord courgette spaghetti met bolognesesaus!,

Courgetti bolognese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr courgette spaghetti
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 75 gr wortel
  • 1 runderbouillion blokje
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 100 gr cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr rucola
  • 1 el tomatenpuree

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook, paprika, wortel en cherry tomaten in kleine stukjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een hapjes pan. Bak hierin de ui totdat deze mooi glanst en voeg dan ook de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee en voeg dan de gehakt toe en bak al roerend totdat de gehakt niet meer roze is van binnen. Doe dan de wortel, cherry tomaten en rode paprika toe.
  2. Voeg tenslotte de bouillion, tomatenblokjes + vloeistof en tomatenpuree toe aan de pan en roer de inhoud van de pan goed door elkaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat de saus 15-20 minuten op een laag vuur sudderen.
  3. Pak wanneer de bolognese saus klaar is een grote wokpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de courgette spaghetti toe aan de pan en bak al roerend 2-4 minuten gaar. Verdeel de rucola, tomatensaus en courgetti over het bord en garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 516
  • Vetten: 28,1
  • Koolhydraten: 21
  • Vezels: 6,9
  • Eiwitten: 40,1
Een bord courgette spaghetti met bolognesesaus!,

18 Reacties

  1. Ik wil dit gaan maken maar hoeveel Italiaanse kruiden moet je gebruiken?

    Reageer
  2. Heerlijk recept..courgette als laatste toegevoegd..blijft die mooi van structuur..

    Reageer
  3. Het was lekker zeg we hebben gesmuld






    Reageer
  4. Het was heerlijk!
    Het was even onduidelijk of het bouillonblokje moest worden opgelost in water en dan de bouillon gebruiken, maar heb het verkruimeld door de saus van de tomatenblokjes zodat het daarin op loste.

    Reageer
  5. Echt een heerlijk recept! Top 😋






    Reageer
  6. Verrukkelijk gerecht. Ik heb tartaar gekozen ipv gehakt. Echt zalig! ?






    Reageer
  7. Hoi Quint,
    Bij stap 2 moet je bouillon toevoegen, is dit alleen het blokje of moet je een echte bouillon maken? Zo ja, hoeveel?

    Reageer
  8. Je moet de goudvette een beetje balanceren,
    Dan krimp het niet.
    Je moet het niet koken.

    Reageer
  9. De vlieger moet je maar heel garen of even bladeren dan gaat het goed.

    Reageer
  10. Heerlijk recept jammer van het vocht dat uit de courgette komt.

    Reageer
  11. Kan de courgette spaghetti ook ingevroren worden na bereiding?

    Reageer
    • Beste Judith,

      De saus kun je invriezen, maar de courgette spaghetti zelf zou ik niet invriezen. In de vriezer veranderd de structuur en smaakt het na het ontdooien niet meer hetzelfde.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Dit is een heerlijk recept.
    Gaan smullen.

    Reageer
  13. Lekker!!
    Courgette krimpt fel bij het bakken.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*