Heerlijke dunne frietjes gemaakt van aubergine.

Aubergine frietjes

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, aubergine frietjes.

De aubergine is zowel een plant uit de nachtschadefamilie als de vrucht daarvan. Dit maakt de aubergine nauw verwant aan de aardappel die ook lid is van deze familie. Dit betekent dat vruchten veel overeenkomende eigenschappen hebben. Zo kun je van beide heerlijke frietjes bakken. Verrassend genoeg is het een stuk makkelijker om van aubergine frietjes te bakken. De aubergine wordt namelijk sneller zacht in de oven dan de aardappel. Het enige nadeel is dat de aubergine meer vocht bevat. Aubergine frietjes krijgen hierdoor geen knapperige korst na het bakken. Gelukkig kan een simpele paneerlaag dit probleem oplossen!

Bereidingstips:
In dit recept heb ik de aubergine frietjes gepaneerd met amandelmeel. Amandelmeel bevat relatief weinig koolhydraten. Als de hoeveelheid koolhydraten in het recept je niet uitmaakt kun je ook paneermeel of droge broodkruimels gebruiken. Verder is het belangrijk om de aubergine in even grote stukken te snijden, zodat ze gelijkmatig garen in de oven. Verdeel de aubergine frietjes na het bakken in 4 porties en serveer eventueel met een beetje mayonaise of low carb ketchup. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Tip: bekijk ook ons knolselderij frietjes recept!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke dunne frietjes gemaakt van aubergine.

Aubergine frietjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 2 grote aubergines
  • 2 middelgrote eieren
  • zwarte peper naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • fijngemalen cayennepeper naar smaak
  • 150 gr amandelmeel
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de aubergine en snijd de aubergine vervolgens in de vorm van Franse frietjes.
  2. Pak dan een ondiepe kom voeg de amandelmeel, zout, peper en cayennepeper toe. Meng met een garde alles goed door elkaar. Pak er dan nog een kom bij en meng hierin de 2 middelgrote eieren. Klop de eieren even kort los met een garde en zet opzij.
  3. Pak nu de aubergine frietjes erbij en dip deze per stuk in het eimengsel, dan in het amandelmengsel, vervolgens weer terug in het eimengsel en tenslotte nog een keer in het amandelmengsel. Herhaal dit totdat alle frietjes gepaneerd zijn.
  4. Pak dan een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Als je geen bakpapier hebt de bakplaat even goed in vetten. Plaats de gepaneerde aubergine frietjes op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie.
  5. Bak de frietjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de aubergine frietjes na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 201
  • Vetten: 15,7
  • Koolhydraten: 6,2
  • Eiwitten: 9,0
Heerlijke dunne frietjes gemaakt van aubergine.

1 reactie

  1. Leuk als hartige snack! Erg lekker






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*