Een lekker koolhydraatarm nagerecht, chocoladetaart met frambozen!
Deze chocoladetaart heeft heerlijke rijke smaak en zachte structuur vergelijkbaar met die van chocolade truffels! Bij het maken van deze taart heb ik gebruik gemaakt van pure chocolade op basis van 85% cacao. Dit geeft de taart een rijke en pure smaak. Voor sommige is dit te bitter. Gelukkig zorgen de frisse frambozen voor een vermindering van de bittere smaak. Je kunt de chocolade taart eventueel garneren met een beetje extra erythritol poeder. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
Benodigdheden:
– Sukrin Icing
– Springvorm 18 cm
Tip: Bekijk ook onze andere koolhydraatarme taart recepten!
PrintChocoladetaart met frambozen
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 30
- Totale tijd: 45 minutes
- Porties: 16 puntjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Ingrediënten
- 300 gr pure chocolade, 85% cacao
- 120 gr boter, ongezouten
- 100 ml slagroom
- 2 tl vanille aroma
- 125 gr frambozen
- 6 middelgrote eieren
- 4 el Sukrin Icing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.
- Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en erythritol poeder. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.
- Pak een springvorm van 18 cm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in 16 stukjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje
- Calorieën: 199
- Vetten: 17,1
- Koolhydraten: 4,5
- Eiwitten: 4,6
Mijn dochter wil graag een chocoladetaart voor haar verjaardag, maar het lijkt me dat deze wat te bitter is voor kleine kinderen (2 tot 6 jaar). Hoe maak ik de taart wat milder zonder de structuur om zeep te helpen? Kan ik gewoon minder chocolade gebruiken?
Hi Tabitha,
Wat leuk dat je een verjaardagstaart wilt bakken. Je kunt eventueel een chocolade variant met minder cacao % gebruiken. Er zijn ook repen met 75% cacao, deze bevatten vaak wel meer koolhydraten. Een andere aanrader is deze chocolademousse taart, deze is romiger en minder sterk qua chocoladesmaak.
Ik heb deze een poosje geleden gemaakt en in de vriezer gedaan. Gister maar weer eens een stukje uit de vriezer geplukt en even opgewarmd in de magnetron, zalig 😍. Ik vind hem warm lekkerder als koud, hij is dan heel lekker smeuïg. Ook lekker om door de Griekse yoghurt te kruimelen.
Was niet zo een succes. De taart was droog en te bitter. Volgende keer proberen met minder ei, met slagroom en minder beslag in de vorm zodat het niet zo’n hoge taart wordt.
Ik ga dit taartje zondag maken als toetje. Mijn moeder eet KETO en probeer ook dingen te maken die zij mag hebben. Nu heb ik iets dat sweet like sugar heet. Ik geloof een combinatie van Erythriol en stevia. Moet ik dan de hoeveelheid van het recept aanhouden of die van de erythriol? (zal na zondag even de reacties vertellen)
Hi Nienke,
Wat leuk, ik ben benieuwd wat ze ervan vindt. Sweet like sugar kun je 1 op 1 vervangen met de Steviala kristal. Je hebt dus 4 eetlepels nodig. Ik raad altijd aan om het beslag even te proeven en indien nodig meer zoetstof toe te voegen. Veel succes!
Groetjes,
Quint
De zoetekauwen onder het gezelschap vonden hem bitter en stapten snel over op de Niet low carb taart. De low carb en chocolade fans vonden hem erg lekker. Mijn moeder heeft de rest meegenomen zodat ze vaker iets lekkers bij de koffie kan nemen ipv nee zeggen. Dank je wel!
Super lekker. Ik heb 200 ml slagroom gedaan en 5 eieren en walnoten bovenop. Dank voor het lekkere recept
De bitterheid kun je verminderen door de chocolade nooit rechtstreeks op het vuur te zetten, maar au-bain-marie laten smelten. Probeer ook eens een toevoeging van gemalen roze peper, gaat goed samen met donkere chocola. En walnoten , zowel verkruimelen en toevoegen, als heel laten als garnering. Serveren met griekse yogurt, met limoenrasp en sap.
Hi Iny,
Bedankt voor de tips. Ik ben benieuwd naar de combinatie roze peper en chocolade. Ik ga deze variant zeker eens proberen.
Groetjes,
Quint
Heb vandaag deze taart gemaakt als toetje bij het familiediner. Heerlijk! Flink machtig, dus 1 puntje was echt genoeg. Ben blij dat ik het kan invriezen, anders zou ik ‘m veel te snel achter elkaar opeten. En makkelijk te maken, zelfs voor mij.
Het taartje zit nu in de oven, als variatie heb ik 1 cm lombok heel fijngesneden en door de gesmolten chocola gedaan en ook een draai uit de zeezout-molen, en omdat ik dacht dat frambozen wel heel veel suiker zou bevatten*, en ik een ongefundeerde aversie tegen Stevia heb, de Stevia vervangen door 8 dadels (is 60 gr is 45 gr suikers/koolhydraten)
De wekker loopt nu af en ik zie dat de taart ook nog behoorlijk is gerezen!
*frambozen hebben maar 3,5 gr suiker per 100 gr, zie ik nu in een tabel 🙂
Een van mijn eerste koolhydraatarme baksels, maar een succes! Ik heb er wat instant espresso poeder doorheen gemixt.
Kan hiervoor ook erythritol worden gebruikt? Zijn de verhoudingen dan hetzelfde?
Hi Sabina,
Steviala kristal sweet is ongeveer 1.3 – 1.5x zo zoet als erythritol. Ik raad aan om dan 6 el erythritol te gebruiken.
Gr,
Quint
Lekker recept, de taart smaakte iets droog wat kan ik daar voor veranderen aan de ingrediënten?
Hi Liesbeth,
Je kunt eventueel 1 ei vervangen door meer slagroom. Hierdoor wordt de taart romiger en minder droog.
Groetjes,
Quint
Ik heb deze taart ook gemaakt.
Lekker stevig en een echte zeer pure chocoladetaart maar met de frambozen erop en een beetje stevia poeder vind ik het heerlijk.
Een topper!
Hallo,
Vraagje, ik neem aan dat het dan magere slagroom is? Of is het gebaseerd op gewone slagroom?
Hi Kim,
In dit recept heb ik normale slagroom met een vetpercentage van 35% gebruikt.
Groetjes,
Quint
Iemand deze al ingevroren? Wil hem wel maken maar zoveel stukken krijg ik in 1 keer niet op ?
Hi Lauren,
Je kunt de chocoladetaart prima invriezen!
Gr,
Quint
Kan je het ook invriezen?
Heb het vandaag gemaakt en het is heerlijk! Wel bitter maar met de frambozen inderdaad een heerlijke frisse combinatie.
Eten zonder schuld gevoel, Heerlijk!!!
Lijkt me ook wel nog lekkerder met aardbeien erbij.