Ingrediënten
Schaal
Bodem:
- 6 middelgrote eieren
- 100 gr amandelmeel
- 30 gr Sukrin Icing
- 2 el heet water
- 1 tl bakpoeder
Slagroomvulling:
- 250 ml slagroom (35% vet)
- 200 gr verse aardbeien
- 30 gr Sukrin Icing
- 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens twee grote kommen en doe in een kom het eigeel van de 6 eieren en in de andere het eiwit van de 6 eieren. Klop het eiwit stijf met een elektrische mixer. Pak dan de kom met het eigeel en voeg 2 eetlepels heet water toe. Klop het eigeel totdat het in volume is verdubbeld.
- Spatel het geklopte eigeel voorzichtig door het geklopte eiwit. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, 1 tl vanille aroma en 30 gr Sukrin Icingtoe en meng alles in de kom goed door elkaar. Schenk het mengsel vervolgens in een groot bakblik of ovenschaal met daarin een stuk ingevet bakpapier. Bak het mengsel 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Nu de bodem in de oven zit gaan we beginnen met de slagroom vulling. Pak een grote kom en voeg 30 gr Sukrin Icing en 1 tl vanille aroma toe. Voeg dan de gekoelde verse slagroom toe en klop het stijf met een mixer. Als dit klaar is kan je het even in de koelkast zetten. Pak er dan een snijplank bij en snijd hierop de verse aardbeien in kleine schijfjes.
- Haal de bodem uit de oven en laat deze even afkoelen. Snijd de bodem na het afkoelen door tweeën. Leg het ene gedeelte van de bodem op een bord en bedek met de zelfgemaakte slagroom. Doe dan het andere gedeelte van de bodem boven op de eerste laag en bedek de rest van de cake met de zelfgemaakte slagroom. Verdeel vervolgens de schijfjes verse aardbeien over de cake en serveer!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje
- Calorieën: 300
- Vetten: 27,6
- Koolhydraten: 5,0
- Eiwitten: 10,3