Ingrediënten
Schaal
- 100 gr pure chocolade (85%) of suikervrije chocolade
- 12 grote aardbeien
- optioneel: kokosrasp of noten
Bereidingswijze
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de chocolade in kleine stukjes en plaats in een magnetronbestendige kom.
- Doe de chocolade 1 minuut in de magnetron. Haal vervolgens het bakje uit de magnetron en roer alles even goed door elkaar. Plaats vervolgens de kom nog eens 20 seconden in de magnetron. Na de 20 seconden weer roeren en dan weer voor 20 seconden in de magnetron. Dit proces herhalen totdat de chocolade goed gesmolten is. Je kunt de chocolade ook in een pannetje au bain-marie smelten (boven kokend water).
- Als de chocolade gesmolten is haal je de de kom uit de magnetron. Dip nu twee derde van elke aardbei in de gesmolten chocolade en eventueel in de kokosrasp of gehakte noten. Laat de aardbeien uitlekken boven de kom en plaats ze dan op de bakplaat.
- Doe de vervolgens bakplaat in de koelkast en laat de aardbeien 30 minuten afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 4 aardbeien
- Calorieën: 54
- Vetten: 3,0
- Koolhydraten: 5,2
- Eiwitten: 0,5