Een makkelijk te maken koolhydraatarm brood recept!
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht of ontbijt, Adam’s brood. Er is keuze uit een witte variant en een bruine variant. Beide broden hebben dezelfde structuur, alleen de smaak verschilt. Dit is het eerste koolhydraatarm brood dat ik heb geprobeerd dat daadwerkelijk goed rijst en groot in omvang is. Van de Adam’s broodmix kan je een groot brood van circa 500 gram bakken. Dat zijn ongeveer 13 sneetjes! Het brood is super lekker, vooral met een plakje oude kaas. En misschien wel het belangrijkste: een sneetje bevat slechts 0,2 gram koolhydraten! Om het koolhydraatarm brood te maken heb je de broodmix van het merk Adam’s nodig. De adam’s broodmixen kunt u in onze webshop Lowcarbcenter.nl kopen voor een voordelige prijs!
Variatietips:
Naast dit standaard recept kan je natuurlijk ook van alles toevoegen aan het brood. Voeg bijvoorbeeld noten, kokos, olijven of gehakt toe en u heeft een heerlijk gevuld brood! Plaats een reactie als je vragen hebt over de de bereidingswijze of over de ingrediënten!
Adam’s koolhydraatarme brood
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 105
- Totale tijd: 1 hour 55 minutes
- Porties: 13 sneetjes 1x
- Categorie: Lunch, Ontbijt
Bereidingswijze
- Voeg in een grote kom de broodmix en toe. Pak een glas en vul deze met 230 ml handwarm water en voeg al roerend de gist toe. Voeg dan de gist en het water toe aan de broodmix en kneed dit zo’n twee minuten met de hand. Pak nu een cakeblik en doe het deeg daarin. Doe het cakeblik met het deeg 45 minuten op 50 graden in de oven zodat het goed kan rijzen.
- Haal het brood na het rijzen uit de oven en besprenkel de bovenkant met een beetje water. Bak het brood als het goed is gerezen dan nog eens 50 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Laat het brood na het bakken een half uurtje op het aanrecht afkoelen. Snijd het brood in 13 sneetjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
- Calorieën: 82
- Vetten: 3,7
- Koolhydraten: 0,2
- Eiwitten: 11,2
Ik heb het gisteren gebakken, de witte variant. Smaak is goed maar de structuur is kauwgomachtig dus niet lekker weg te eten. Heel jammer. Misschien weet iemand een oplossing?
Hoi
Ik heb het adams Brot wit (helles)gemaakt, ik heb het eerst in de broodbakmachine gedaan en er het deeg van gemaakt. Daarna in een cake vorm in de gewone oven. Super goed gelukt, ruikt heel lekker, heel luchtig, maar ik vind het wel redelijk zout.
Hallo,
Dank voor het recept voor in de oven.
Tot nu toe bakte ik het in de broodbakmachine en dat ging prima hoor!
Maar wilde eens een andere vorm brood. Lager en langer.
Voor wie dit wil weten: prog.3P 750 gram merk Home Bread.
Extra toegevoegd: pitten en zaden naar smaak samen 45 g, psylliumvezels (30 g), gekletst ei.
De toevoegingen heb ik ook bij het ovenbrood gedaan. Heerlijk om normalere sneetjes te eten!
Ik volg het recept en krijg maar een mini brood ? wat doe ik verkeerd word niet hoger dan max 5 cm
Door een ei, extra half zakje gist, 30 gram gemalen lijnzaad(zelf malen) en 35 gram psyliumvezels toe te voegen heb je een veel lekkerder brood. Geen kauwgom meer, maar broodstructuur. Ik gebruik de bruine mix.
Hallo,
Gisteren voor het eerst het Adam’s Brot gebakken en dan de bruine variant.
Echt flink rijzen deed het niet en tijdens het bakken zakte het zelfs wat in.
Samen met mijn vrouw vonden we het en beetje kauwgomballen brood en vrij zout van smaak.
Dit was geproefd zonder beleg
Voor ons is het niet echt lekker, we zullen er wel aan moeten wennen want we hebben een redelijke voorraad ingeslagen.
Met geiten kaas en filet american was het beter te eten omdat de, voor ons zoute smaak, minder dominant naar voren kwam.
Ook vond ik het zelf ook vrij sterk naar eieren smaken.
Vanmiddag ga ik de witte variant proberen.
Hoi, kan dit brood ook in de broodbakmachine gebakken worden?
Is er dan aanpassing nodig van bijv, vocht?
Alvast bedankt voor het antwoord ?
Hi Karin,
Ik ben bang dat het Adam’s brood niet kan worden bereid in de broodbakmachine. Een soort gelijk recept is het Quint’s Bakery brood en deze kan wel in de broodbakmachine worden gemaakt.
Groet,
Quint
Hallo, kan ik dit brood ook gebruiken voor iemand met een glutenintolerantie?
Hi Ingrid,
Ik ben bang dat het niet kan. De broodmix bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit tarwegluten.
Groet,
Quint
Hoi, ik heb hetzelfde “probleem” er is nu van adams Brot een glutenvrije variant, de Gold…..prima te doen, ik rooster het kort, echt lekker!
Heb m’n eerste levering ontvangen, dank u wel voor de super service!
Nu zit m’n primeur bruin brood in de oven te rijzen, tot volgende fase.
Ik ben al eens benieuwd naar resultaat & smaak !?
Laat nog iets weten.
Grtjs & fijn weekend
mega lekker brood! zowel wit als bruin gebakken
Hoi , hoeveel gist moet je erbij doen ? Gist uit een zakje of gist van de bakker 🙂
Groetjes
Hoi Sandra,
Bij de de broodmix wordt een zakje gist geleverd!
Groetjes,
Quint
Hallo,
Complimenten voor de leuke vernieuwde site!
Ik zou graag willen weten welk formaat cakeblik je hebt gebruikt.
Denk nl. dat het formaat best wel invloed hoeft op de compactheid van het brood, vandaar mijn vraag!
Ik hoor graag van je!.
Hoi!
Bedankt voor de complimenten! Ik heb zelf een cakevorm van 24 cm gebruikt. Als je het brood hoger en compacter wilt hebben kun je zelfs een cakevorm van 15 cm gebruiken. Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Laat ons weten of het is gelukt!
Groet,
Quint