Ingrediënten
Schaal
- 2 plakjes ontbijtspek
- 3 eieren (M)
- 1 el crème fraîche
- 1 tl everything but the bagel kruiden
- 1/2 tomaat
- 1/2 avocado, eetrijp
- 1 el boter
- handje geraspte kaas (10 gr)
- 4 tl roomkaas
- zout en peper
- optioneel: sneetje keto brood of afbakbolletje
Bereidingswijze
- Bak de plakjes ontbijtspek in een pan krokant, laat daarna even uitlekken op een keukenpapier.
- Klop in een kom de eieren met de crème fraîche en bagel kruiden los.
- Snijd de tomaat en de avocado in dunne plakjes. Smelt de boter in een middelgrote pan op laag vuur. Voeg de eieren toe aan de pan en doe de deksel op de pan.
- Voeg als de eieren beginnen te stollen aan de rechterhelft van het omelet de geraspte kaas, ontbijtspek, tomaat, avocado en 4 tl roomkaas (per tl). Vouw de andere kant van de omelet over de vulling bak even door, totdat de roomkaas begint te smelten.
- Snijd ondertussen wat verse bieslook fijn, doe het omelet op een bord en garneer met de bieslook.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (hele omelet)
- Calorieën: 518
- Vetten: 42,4
- Koolhydraten: 4,1
- Vezels: 3,1
- Eiwitten: 28,7