Een heerlijke koolhydraatarme snack voor bij de borrel!
Een lekkere koolhydraatarme snack, koolhydraatarme amandelcrackers. Dit is een leuk recept om te maken voor een verjaardag of feestje. Je kunt de crackers serveren als een toastje met iets lekkers erop. Zelf vind ik de amandelcrackers lekker met een beetje roomkaas en een plakje gerookte zalm. Met dit recept maak je 24 dunne amandelcrackers. Een portie staat gelijk aan 3 crackers. De overgebleven crackers kun je 1-2 dagen in een vershoudbakje bewaren. Als je de crackers langer wilt bewaren, kun je ze ook invriezen. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.
Benodigdheden:
– Amandelmeel
Amandelcrackers
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 35
- Porties: 24 crackers 1x
- Categorie: Snacks
Ingrediënten
Schaal
- 85 gr fijne amandelmeel
- 1 eiwit van ei
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller tot een dikte van ongeveer 3 mm. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
- Verwijder het bakpapier en snijd de het deeg met een pizza mes in 24 gelijke vierkante stukjes. Leg het bakpapier met daarop het deeg op een bakplaat. Doe de bakplaat in de oven en bak de amandelcrackers 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 3 crackers
- Calorieën: 66
- Vetten: 6,1
- Koolhydraten: 1,3
- Eiwitten: 3,8
Deze zijn echt heerlijk! Fijn om kha toastjes te hebben dankzij dit recept. Dank!