Een basisrecept voor koolhydraatarme en glutenvrije amandelmeel wafels. Deze heerlijke wafels met naturel smaak en een vleugje pindakaas maak je met slechts een aantal basisingrediënten. Super lekker om te serveren als ontbijt of lunch met vers fruit en een beetje suikervrije stroop. Door het gebruik van amandelmeel zijn de wafels glutenvrij, koolhydraatarm en geschikt voor het keto dieet!
Amandelmeel wafels maken
De basis voor deze wafels is zoals de naam al verklapt amandelmeel. Verder voeg je eieren, boter en roomkaas toe om een echte wafelstructuur te krijgen. De pindakaas, vanille extract en erythritol geven de wafels een lekker lichtzoet smaakje. Je kunt tijdens het maken van deze wafels ook nog extra chocolade chips doorheen roeren. Zo krijg je lekkere chocolade chips wafels. Je hebt dan ook geen topping meer nodig, want de wafels snoep je zo weg. Toch liever een naturel wafel met topping? Doe er dan lekker fruit overheen, een lepel kwark of gebruik de lekkere Maple Syrup van ons eigen merk!
Tips
Met dit recept maak je ca. 6 grote of 8 kleine amandelmeel wafels. De wafels blijven zeker 3 dagen goed in de koelkast. Je kunt ze ook langer bewaren in de vriezer. Heb je geen wafelijzer? Dan kun je eventueel ook heerlijke koolhydraatarme amandelmeel pancakes van het beslag bakken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.
Amandelmeel wafels
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 30
- Porties: 6 wafels 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
- 50 gr amandelmeel
- 20 gr pindakaas of amandelboter
- 20 gr gesmolten roomboter
- 100 gr roomkaas
- 2 eieren
- 20 gr erythritol
- 4 gr bakpoeder
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm het wafelijzer voor volgens de handleiding die bij jouw wafelijzer is geleverd. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een grote mengkom en mix het geheel met een elektrische mixer door elkaar. Mix door totdat een homogeen beslag ontstaat.
- Vet het wafelijzer eventueel in met een beetje boter en spatel vervolgens een beetje beslag op het voorverwarmde ijzer. Sluit de machine en bak de wafels. Herhaal dit totdat je ca. 6 tot 8 wafels hebt gemaakt.
- Serveer de wafels warm of koud met een beetje suikervrije stroop of vers fruit. De wafels kun je zeker 3 dagen in de koelkast bewaren, of langer in de vriezer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 wafels (1/6)
- Calorieën: 159
- Vetten: 13,9
- Koolhydraten: 1,9
- Eiwitten: 5,8
Wat is dit ontzettend lekker en makkelijk te maken, een welkome afwisseling als ontbijt en/of lunch, bedankt voor dit fijne recept!!
Heel lekker. Ik neem ze als ontbijt. Ik had geen Cream cheese in huis. Ik had in plaats daarvan Griekse yoghurt genomen en dat gaat ook prima (en veel goedkoper). Voor de pindakaas gebruik ik pindakaas met stukken noot en dat proef je goed terug.
ik heb deze wafels met amandelmeel voor de 1e keer gemaakt. Ik vond ze heel lekker… té lekker eigenlijk want heb ze allemaal opgegeten 😉 wat in principe waarom ook niet de bedoeling is.
Super lekker.
Dit zijn echt heerlijke, makkelijk te maken wafels. Je kunt eindeloos variëren. Ik heb ze dit keer met blauwe bessen gemaakt en met cacaonibs en een lepel cacao.
Heerlijke wafels, je kunt er gemakkelijk meerdere van maken zodat je altijd iets bij de hand hebt.
Wat een heerlijk recept is dit. Ik was wat huiverig van de pindakaas, maar ik proefde het niet echt terug. Lekker met wat aardbeien! En er gaat er morgen nog 1 mee naar het werk, als tussendoortje. (als ik er vanaf kan blijven)
De pindakaas wafels zijn heerlijk, zelf heb ik ook een tekstje gedaan door de pindakaas weg te laten en dat te vervangen voor speculaas kruiden, die zijn overigs ook heerlijk geworden
Net weer een stapeltje wafels gemaakt. Ze zijn heerlijk. Doe ze per stuk in de vriezer. Heb je altijd wat lekkers bij de hand
Super lekker. Ik had geen roomkaas en heb deze vervangen door mascarpone. Zelfs mijn dochter van 6 vond deze overheerlijk.
Heel lekker, te lekker eigenlijk want ik kan er niet afblijven