Ingrediënten
Schaal
- 50 gr amandelmeel
- 20 gr pindakaas of amandelboter
- 20 gr gesmolten roomboter
- 100 gr roomkaas
- 2 eieren
- 20 gr erythritol
- 4 gr bakpoeder
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm het wafelijzer voor volgens de handleiding die bij jouw wafelijzer is geleverd. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een grote mengkom en mix het geheel met een elektrische mixer door elkaar. Mix door totdat een homogeen beslag ontstaat.
- Vet het wafelijzer eventueel in met een beetje boter en spatel vervolgens een beetje beslag op het voorverwarmde ijzer. Sluit de machine en bak de wafels. Herhaal dit totdat je ca. 6 tot 8 wafels hebt gemaakt.
- Serveer de wafels warm of koud met een beetje suikervrije stroop of vers fruit. De wafels kun je zeker 3 dagen in de koelkast bewaren, of langer in de vriezer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 wafels (1/6)
- Calorieën: 159
- Vetten: 13,9
- Koolhydraten: 1,9
- Eiwitten: 5,8