Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Andijvieschotel met gehakt en spekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 1 middelgrote ui
  • 500 gr bloemkool(roosjes)
  • 300 gr knolselderij
  • 1 el olijfolie
  • 5 gr verstegen andijvie-kruidenmix (1/2 zakje)
  • 100 gr creme fraiche
  • 400 gr rundergehakt
  • 125 gr spekreepjes
  • 400 gr andijvie, gesneden
  • 100 gr geraspte kaas
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Snipper de ui, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de knolselderij in kleine stukken.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, bloemkool en knolselderij. Bak de groente ca. 5 minuten goudbruin. Voeg vervolgens voldoende water en 1/2 theelepel zout toe, zodat de groenten net onder staan. Breng aan de kook en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn.
  3. Giet de groenten af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier. Doe de groenten in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde puree. Roer vervolgens de helft van het zakje andijviekruiden en de crème fraîche door de puree.
  4. Bak het gehakt in een grote koekenpan rul en breng op smaak met 1/2 theelepel zout en zwarte peper. Verdeel het gehakt over een middelgrote ovenschaal.
  5. Maak de pan schoon en droog en voeg vervolgens de spekreepjes toe. Voeg als de spekjes krokant zijn beetje bij beetje de andijvie toe en roerbak dit kort mee. 
  6. Meng de spekjes en andijvie door de puree en verdeel dit mengsel over het gehakt in de ovenschaal.
  7. Bestrooi met kaas en bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat delkaas is gesmolten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 582
  • Vetten: 40,4
  • Koolhydraten: 11,7
  • Vezels: 8,4
  • Eiwitten: 32,8