Ingrediënten
Schaal
- 3 eieren (M)
- 60 gr ongezoete appelmoes
- 75 gr roomkaas (of volle Griekse yoghurt)
- ½ tl vanille extract
- 5 gr erythritol (optioneel)
- 45 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- Roomboter of kokosolie om in te bakken
- Griekse yoghurt als topping (optioneel)
- Extra appelblokjes als topping (optioneel)
- Lowcarbchef maple syrup als topping (optioneel)
Bereidingswijze
- Klop de 3 eieren los in een kom. Voeg de ongezoete appelmoes, roomkaas, vanille-extract en eventueel zoetstof toe. Mix tot een glad geheel.
- Voeg het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe aan het mengsel. Roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat het beslag 5 tot 10 minuten staan. Voeg eventueel 1 tl kokosmeel extra toe (5 gram) als het te vloeibaar is.
- Verhit een beetje roomboter of kokosolie in een koekenpan op middellaag vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan (±2 eetlepels per pannenkoek).
- Bak ze 2–3 minuten per kant, tot ze goudbruin en stevig zijn. Draai voorzichtig om met een spatel. Herhaal dit, totdat je 6 tot 8 pannenkoekjes hebt gebakken.
- Lekker met extra appelmoes, een snuf kaneel, Griekse yoghurt of wat Lowcarbchef maple syrup als topping.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (3 grote of 4 kleine pancakes)
- Calorieën: 426
- Vetten: 34,2
- Koolhydraten: 7,8
- Vezels: 6,8
- Eiwitten: 18,7