Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Appel-kaneel pannenkoekjes met stroop.

Appel-kaneel pannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties (6 tot 8 pannenkoekjes) 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Klop de 3 eieren los in een kom. Voeg de ongezoete appelmoes, roomkaas, vanille-extract en eventueel zoetstof toe. Mix tot een glad geheel.
  2. Voeg het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe aan het mengsel. Roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat het beslag 5 tot 10 minuten staan. Voeg eventueel 1 tl kokosmeel extra toe (5 gram) als het te vloeibaar is.
  3. Verhit een beetje roomboter of kokosolie in een koekenpan op middellaag vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan (±2 eetlepels per pannenkoek).
  4. Bak ze 2–3 minuten per kant, tot ze goudbruin en stevig zijn. Draai voorzichtig om met een spatel. Herhaal dit, totdat je 6 tot 8 pannenkoekjes hebt gebakken.
  5. Lekker met extra appelmoes, een snuf kaneel, Griekse yoghurt of wat Lowcarbchef maple syrup als topping.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (3 grote of 4 kleine pancakes)
  • Calorieën: 426
  • Vetten: 34,2
  • Koolhydraten: 7,8
  • Vezels: 6,8
  • Eiwitten: 18,7