Ingrediënten
Schaal
- 1/4 granny smith appel
- 1 el walnoten
- 2 el boter, gesmolten
- 2 el erythritol
- 1 el kokosmeel
- 25 gr amandelmeel
- snufje zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 middelgroot ei
- 2 el ongezoete amandelmelk
- 1/2 tl vanille aroma
- toefje light slagroom
- optioneel: kaneel naar smaak
Bereidingswijze
- Rasp boven een grote kom de appel en snijd op een snijplank de walnoten in kleine stukjes. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom meng met een garde alles goed door elkaar. Lepel het beslag in kleine 2 mokken of 4 kleine papieren cupcake vormpjes.
- Bak de cake wanneer je de papieren cupcake vormpjes gebruikt 1 minuut in de magnetron en als je de mokken gebruikt 1,5 minuut. Als het beslag dan nog vloeibaar is kan je de cake 15 seconden extra in de magnetron doen. Het is ook mogelijk om de appelcake in de oven te bakken. Bak de cake dan 15-20 minuten in de oven op 180 graden.
- Serveer de appelcake warm in een mok met een toefje light slagroom en eventueel wat suikervrije karamel siroop.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 mok
- Calorieën: 262
- Vetten: 24,0
- Koolhydraten: 4,0
- Eiwitten: 8,0