Een heerlijk Italiaans koolhydraatarm voorgerecht!
Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, asperges met een korst van Parmezaanse kaas. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht met asperges en Parmezaanse kaas. Om de asperges nog meer smaak te geven kan je eventueel een scheutje balsamico azijn toevoegen. Balsamicoazijn is een Italiaanse azijnsoort die wordt gemaakt van trebbianodruiven. Bij verse, gekookte of gegrilde groente, vis of vlees en in soepen en sauzen zorgt balsamico azijn voor meer smaak. Daarnaast bevat balsamico azijn zeer weinig koolhydraten, slechts 14 gr per 100 gr. Kijk wel goed naar de voedingswaarden bij het kopen van balsamico azijn. Het aantal koolhydraten kan per merk erg verschillen.
Serveersuggestie:
Serveer de asperges met Parmezaanse kaas met een stukje vlees. Zelf vind ik asperges erg lekker om te eten met een biefstukje. Ik hoop dat jullie de asperges met Parmezaanse kaas lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
Asperges met Parmezaanse kaas
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 25 minutes
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Voorgerechten
- Keuken: Italiaanse
Ingrediënten
- 500 gr groene asperges
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 15 ml olijfolie
- zout en peper naar smaak
- optioneel: 40 ml balsamico azijn
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Verdeel en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas over de asperges en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Bak de asperges 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en de asperges gaar zijn maar nog wel knapperig. Serveer direct op warme borden en breng de asperges eventueel op smaak met balsamico azijn.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 93
- Vetten: 5,1
- Koolhydraten: 7,0
- Eiwitten: 5,3
Heerlijk recept, lekker bij ossobuccu en risotto.