Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bord met een portie in de oven gebakken asperges met gesmolten Parmezaanse kaas.

Asperges met Parmezaanse kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr groene asperges
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 40 ml balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Verdeel en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas over de asperges en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  2. Bak de asperges 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en de asperges gaar zijn maar nog wel knapperig. Serveer direct op warme borden en breng de asperges eventueel op smaak met balsamico azijn.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 93
  • Vetten: 5,1
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 5,3