Ingrediënten
Schaal
Rolletjes
- 2 aubergines
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr rundergehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 50 gr tomatensaus of passata
- 100 gr pecorino
Tomatensaus
- 150 gr tomatensaus of passata
- 2 tomaten
- 100 ml water
- 5 takjes verse oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de aubergines en snijd in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm. Smeer met een kwastje de aubergine in met olijfolie, peper en zout. Plaats in de oven voor 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Rasp de pecorino kaas in een bakje en zet ook opzij. Verhit een koekenpan boven een middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook kort. Voeg het gehakt, kruiden en tomatensaus of passata toe en bak het gehakt gaar. Doe het gehakt over in een mengkom en laat even afkoelen.
- Gebruik dezelfde pan om de tomatensaus te maken. Snijd hiervoor de tomaten in kleine stukjes. Voeg de gesneden tomaat, verse oregano, tomatensaus of passata en kruiden toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water toe en laat 10 minuten sudderen.
- Schenk het tomatenmengsel in een kleine kom en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het tomatenmengsel in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem bedekt is met tomatensaus en zet de ovenschaal opzij.
- Het is nu tijd voor het oprollen van de aubergine. Pak een plak aubergine en doet hier een eetlepel gehakt in. Begin bij het dikste stuk en beleg dit met gehakt. Strooi er wat pecorino kaas overheen en rol op. Doe dit totdat je alle aubergine plakjes hebt gebruikt.
- Leg de aubergine rolletjes in het tomatenmengsel en verdeel ze goed over de ovenschaal. Voeg eventueel overgebleven gehakt toe aan de saus in de schaal. Bestrooi de overgebleven pecorino over de aubergine rolletjes en de tomatensaus. Zet weer terug in de oven en bak de gevulde rolletjes 15 tot 20 minuten.
- Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met verse basilicum of oregano. Serveer met een frisse salade of bloemkoolrijst.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van de schotel
- Calorieën: 643
- Vetten: 45,6
- Koolhydraten: 13,4
- Vezels: 5,7
- Eiwitten: 41,2