Ingrediënten
Schaal
- 100 g groene asperges
- 1/4 tl gerookte paprikapoeder (optioneel)
- 1 el olijfolie
- 1 avocado
- 2 eieren
- 1 el mayonaise
- 1 tl milde mosterd
- 1 tl citroensap
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 tl olijfolie (voor de salade)
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 1 el geroosterde pijnboompitten of walnoten
- 20 g Parmezaanse kaas, geraspt of feta
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C of zet een grillpan op middelhoog vuur. Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Meng ze met olijfolie, een snufje zout, peper en een snufje gerookt paprikapoeder voor extra smaak. Rooster ze in 15 tot 20 minuten de oven of bak ze in de pan in 5 tot 10 minuten gaar.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in 7 tot 8 minuten hard en laat ze schrikken in koud water.
- Meng de mayonaise met Dijonmosterd, citroensap en een snufje chilivlokken. Snij de avocado in blokjes of prak fijn. Snijd de bieslook fijn. Schil de eieren en snij ook deze in stukjes. Meng alles samen. Haal de asperges uit de pan/oven en laat even afkoelen. Snij in stukjes en voeg bij de rest van de ingrediënten.
- Haal de asperges uit de oven, laat even afkoelen en snijd in stukjes. Roer de aspergestukjes door de ei en avocado.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten of walnoten en geraspte Parmezaan over de salade. Garneer af met extra bieslook en een draai versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 377
- Vetten: 34,1
- Koolhydraten: 3,6
- Vezels: 3,6
- Eiwitten: 12,2