Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke tonijnsalade gemaakt met geprakte avocado i.p.v. mayonaise.

Avocado tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1 avocado
  • citroensap van 1 citroen
  • 1/4 rode ui, fijngesneden
  • 2 stengels selderij, fijngesneden
  • 1 blikje tonijn in water
  • zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado met behulp van een mes door tweeën. Dit doe je door een snee te maken in de lengte om de pit heen. Vervolgens draai je met de handen aan de avocado om het zo los te maken. Steek dan een scherp mes in de pit en trek deze voorzichtig uit de avocado helft.
  2. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de avocado en bewaar de schil. Prak het vruchtvlees fijn in een bakje en voeg de rode ui, selderij, citroensap en kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan ook de uitgelekte tonijn toe en meng nog eens goed.
  3. Doe de avocado tonijnsalade terug in de avocado of plaats op een geroosterd koolhydraatarm broodje. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 304
  • Vetten: 20,7
  • Koolhydraten: 4,4
  • Vezels: 6,9
  • Eiwitten: 21,6