Ingrediënten
Schaal
- 450 gr biefstuk of runderreepjes
- 225 gr peultjes
- 200 gr champignons
- 3 el sojasaus
- 2 el rijstwijn
- 1 el ery-bronze
- 2 el olijfolie
- 1 el verse gemberwortel
- 1–2 teentjes knoflook
- 1/2 tl maizena
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een snijplank de champignons in plakjes en de knoflook en gember fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstwijn, ery-bronze en maïzena.
- Verwarm in een grote wokpan de olijfolie. Voeg de gesneden gember en knoflook toe en bak dit een minuut. Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de de peultjes en champignons toe en roerbak nog eens 3-5 minuten.
- Voeg ten slotte het sojasaus mengsel toe aan de pan en breng dit aan de kook, onder voortdurend geroer. Zet het vuur nu iets lager en laat het sudderen tot de saus dik is. Serveer het gerecht met koolhydraatarme rijst of noodles.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 187
- Vetten: 10,0
- Koolhydraten: 6,5
- Eiwitten: 25,8