Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aziatische biefstukreepjes met peultjes en een saus op basis van soja.

Aziatische biefstukreepjes met peultjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Chinese

Ingrediënten

Schaal
  • 450 gr biefstuk of runderreepjes
  • 225 gr peultjes
  • 200 gr champignons
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el ery-bronze
  • 2 el olijfolie
  • 1 el verse gemberwortel
  • 12 teentjes knoflook
  • 1/2 tl maizena
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de champignons in plakjes en de knoflook en gember fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstwijn, ery-bronze en maïzena.
  2. Verwarm in een grote wokpan de olijfolie. Voeg de gesneden gember en knoflook toe en bak dit een minuut. Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de de peultjes en champignons toe en roerbak nog eens 3-5 minuten.
  3. Voeg ten slotte het sojasaus mengsel toe aan de pan en breng dit aan de kook, onder voortdurend geroer. Zet het vuur nu iets lager en laat het sudderen tot de saus dik is. Serveer het gerecht met koolhydraatarme rijst of noodles.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 187
  • Vetten: 10,0
  • Koolhydraten: 6,5
  • Eiwitten: 25,8