Aziatische kipgehaktballetjes met groente.

Aziatische kipgehaktballetjes met groente

Een hectische doordeweekse dag vereist een maaltijd die zowel gezond als snel te bereiden is. Dit gloednieuwe recept voldoet aan beide eisen. In iets minder dan 40 minuten zet je dit smakelijke gerecht op tafel. Deze maaltijdbowl is gemaakt met heerlijke herfstgroente, zoals bloemkoolrijst, knapperige peultjes, zoete pompoen en sappige kipgehaktballetjes. En laten we de saus niet vergeten, want die geeft dit gerecht de finishing touch die het verdient!

Kipgehaktballetjes met Oosterse twist

De pompoen is weer helemaal terug in het seizoen. Dit keer combineren we de pompoen met Aziatische ingrediënten, zoals sojasaus. Het belangrijkste is dat de pompoen wat extra tijd in de oven nodig heeft om zijn volle smaak te ontwikkelen. Het is handig om de pompoen als eerste in de oven te zetten, zodat alles rond dezelfde tijd klaar is Vergeet niet om de pompoen halverwege even om te draaien voordat je die heerlijke gehaktballen toevoegt. Zo krijgen beide zijden van de pompoen dat smakelijke gegrilde randje. Smullen maar!

De kipgehaktballetjes vullen we met granaatappelpitjes en bosui. We geven ze ook gelijk een Aziatisch tintje door de gember, knoflook en sojasaus. Draai ook de gehaktballen om, voordat je de saus toevoegt zodat ze aan beide kanten een goudbruin laagje krijgen. De saus maak je extra lekker door wat granaatappelmelasse toe te voegen, dit bevat wel meer koolhydraten, maar je gebruikt er niet zo veel van.

Tips
In plaats van bloemkoolrijst, kun je ook broccolirijst gebruiken. Je kunt ook andere groenten als basis gebruiken, bijvoorbeeld knolselderijpuree of koolraap tagliatelle. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aziatische kipgehaktballetjes met groente.

Aziatische kipgehaktballetjes met groente

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Gehaktballetjes

  • 2 stengels bosui
  • 3 cm verse gember (1 tl)
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr kipgehakt
  • 2 tot 3 el granaatappelpitjes
  • 1 el sojasaus
  • peper naar smaak

Groente

  • 250 gr pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr peultjes
  • 450 gr bloemkoolrijst
  • 1 el sesamzaad
  • 1 stengel bosui
  • 1 el granaatappelpitjes

Saus

  • 1 el (avocado)olie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el appelazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ketjap, minder suiker
  • 1 el granaatappelmelassa (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Was ondertussen de pompoen en snijd deze in dunne plakken. Leg de stukjes pompoen in een braadslee of op een bakplaat en druppel er wat olijfolie overheen.
  2. Bak de pompoen 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen voor de gehaktballetjes een stengel bosui in dunne plakjes, rasp de gember en pers het teentje knoflook. Voeg dit samen met het kipgehakt, granaatappelpitjes, 1 eetlepel sojasaus en peper toe aan een kom.
  3. Meng alles goed door elkaar en vorm van het gehakt 9 tot 10 balletjes. Haal de pompoen uit de oven en draai alle plakjes om. Maak wat plek op de plaat voor de gehaktballetjes en leg deze erbij. Doe de bakplaat of braadslede weer terug in de oven en bak nog eens 15 minuten.
  4. Meng ondertussen in een steelpannetje alle ingrediënten voor de saus. Zet op het vuur en verwarm 5 minuten op een middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en maak nu plek voor de peultjes. Draai de kipgehaktballetjes om en schenk de saus eroverheen. Zet terug in de oven bak nog eens 6 minuten, controleer of de kip gaar is en haal uit de oven.
  6. Kook of wok ondertussen de bloemkoolrijst in een paar minuten gaar en verdeel over 3 borden. Leg de groente erbij en vervolgens ook de gehaktballetjes.
  7. Garneer de balletjes met sesamzaad, granaatappelpitjes en de overgebleven saus van de bakplaat of braadslede.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 563
  • Vetten: 38,2
  • Koolhydraten: 13,8
  • Vezels: 7,3
  • Eiwitten: 36,9
Aziatische kipgehaktballetjes met groente.

2 Reacties

  1. Vincent Oosterhof

    Erg genoten van dit gerecht gisteren! De saus was wel een beetje “spannend” en de tip om goed te blijven roeren is best belangrijk want het begon bij mij nogal te spetteren, vermoedelijk had ik het vuur iets te hoog. Het gerecht is gemakkelijk te maken door de ingredienten in 3 gedeeltes aan de braadslee toe te voegen. Helaas had ik geen granaatappelpitjes in huis, goede reden om het binnenkort nogmaals te maken mét de pitjes.

    Reageer
  2. Hebben het gegeten zonder bloemkoolrijst en het smaakt zeer lekker, dit gaan we nog eens maken.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*