Ingrediënten
Schaal
Gehaktballetjes
- 2 stengels bosui
- 3 cm verse gember (1 tl)
- 1 teentje knoflook
- 500 gr kipgehakt
- 2 tot 3 el granaatappelpitjes
- 1 el sojasaus
- peper naar smaak
Groente
- 250 gr pompoen
- 1 el olijfolie
- 200 gr peultjes
- 450 gr bloemkoolrijst
- 1 el sesamzaad
- 1 stengel bosui
- 1 el granaatappelpitjes
Saus
- 1 el (avocado)olie
- 1 el sesamolie
- 1 el appelazijn
- 2 el sojasaus
- 1 el ketjap, minder suiker
- 1 el granaatappelmelassa (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Was ondertussen de pompoen en snijd deze in dunne plakken. Leg de stukjes pompoen in een braadslee of op een bakplaat en druppel er wat olijfolie overheen.
- Bak de pompoen 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen voor de gehaktballetjes een stengel bosui in dunne plakjes, rasp de gember en pers het teentje knoflook. Voeg dit samen met het kipgehakt, granaatappelpitjes, 1 eetlepel sojasaus en peper toe aan een kom.
- Meng alles goed door elkaar en vorm van het gehakt 9 tot 10 balletjes. Haal de pompoen uit de oven en draai alle plakjes om. Maak wat plek op de plaat voor de gehaktballetjes en leg deze erbij. Doe de bakplaat of braadslede weer terug in de oven en bak nog eens 15 minuten.
- Meng ondertussen in een steelpannetje alle ingrediënten voor de saus. Zet op het vuur en verwarm 5 minuten op een middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
- Haal de bakplaat uit de oven en maak nu plek voor de peultjes. Draai de kipgehaktballetjes om en schenk de saus eroverheen. Zet terug in de oven bak nog eens 6 minuten, controleer of de kip gaar is en haal uit de oven.
- Kook of wok ondertussen de bloemkoolrijst in een paar minuten gaar en verdeel over 3 borden. Leg de groente erbij en vervolgens ook de gehaktballetjes.
- Garneer de balletjes met sesamzaad, granaatappelpitjes en de overgebleven saus van de bakplaat of braadslede.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 563
- Vetten: 38,2
- Koolhydraten: 13,8
- Vezels: 7,3
- Eiwitten: 36,9