Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Wokgerecht met kip en groente.

Aziatische wok met kip en bloemkoolrijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Aziatisch

Ingrediënten

Schaal
  • 150 gr broccoli
  • 150 gr champignons
  • 100 gr peultjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr kipdijfilet
  • 40 gr taugé
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 1/2 kleine rode ui
  • bosje koriander (optioneel)
  • 1/2 limoen, geperst
  • 2 tl zwarte sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de champignons in plakjes en verwijder de puntjes van de peultjes. Pers de knoflook fijn en schil de gember en snijd deze fijn. 
  2. Snijd de kipdijfilet in kleinere stukken en voeg deze samen met 1 el sojasaus, 1 tl chilivlokken, gesneden gember en geperste knoflook toe aan een kom. Meng even goed en laat de marinade kort intrekken.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de kip met marinade in ca. 7 tot 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Haal de kip na het bakken uit de pan en verwarm weer een eetlepel olijfolie. Voeg nu alle gesneden groente, 1 el sojasaus en 1 tl chilivlokken toe aan de pan en bak deze binnen 3 tot 4 minuten beetgaar.
  5. Als de groente gaar is voeg je de stukjes kip weer toe. Voeg als laatst de taugé toe en bak deze 1 minuut mee. Proef even en breng het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper.
  6. De bloemkoolrijst kun je in een aparte koekenpan in ca. 2 minuten gaar wokken of als het past aan de wokpan zelf toevoegen en kort mee bakken.
  7. Snijd ondertussen de rode ui in ringen en eventueel wat koriander fijn. Verdeel de kip, groente en rijst over 2 borden en serveer met de rode ui ringen, geperste limoen, sesamzaad en eventueel fijngesneden koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 453
  • Vetten: 26,3
  • Koolhydraten: 9,9
  • Vezels: 9,2
  • Eiwitten: 39,5