Ingrediënten
Schaal
- 150 gr broccoli
- 150 gr champignons
- 100 gr peultjes
- 1 teentje knoflook
- 5 cm gember
- 2 el sojasaus
- 2 tl chilivlokken
- 2 el olijfolie
- 300 gr kipdijfilet
- 40 gr taugé
- 300 gr bloemkoolrijst
- 1/2 kleine rode ui
- bosje koriander (optioneel)
- 1/2 limoen, geperst
- 2 tl zwarte sesamzaad
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, de champignons in plakjes en verwijder de puntjes van de peultjes. Pers de knoflook fijn en schil de gember en snijd deze fijn.
- Snijd de kipdijfilet in kleinere stukken en voeg deze samen met 1 el sojasaus, 1 tl chilivlokken, gesneden gember en geperste knoflook toe aan een kom. Meng even goed en laat de marinade kort intrekken.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de kip met marinade in ca. 7 tot 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Haal de kip na het bakken uit de pan en verwarm weer een eetlepel olijfolie. Voeg nu alle gesneden groente, 1 el sojasaus en 1 tl chilivlokken toe aan de pan en bak deze binnen 3 tot 4 minuten beetgaar.
- Als de groente gaar is voeg je de stukjes kip weer toe. Voeg als laatst de taugé toe en bak deze 1 minuut mee. Proef even en breng het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper.
- De bloemkoolrijst kun je in een aparte koekenpan in ca. 2 minuten gaar wokken of als het past aan de wokpan zelf toevoegen en kort mee bakken.
- Snijd ondertussen de rode ui in ringen en eventueel wat koriander fijn. Verdeel de kip, groente en rijst over 2 borden en serveer met de rode ui ringen, geperste limoen, sesamzaad en eventueel fijngesneden koriander.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 453
- Vetten: 26,3
- Koolhydraten: 9,9
- Vezels: 9,2
- Eiwitten: 39,5