Een heerlijke salade met biefstuk, shiitake en feta!
Sinds ik het koolhydraatarm dieet volg heb ik veel verschillende salades gegeten. Als belangrijkste smaakmaker gebruik ik vaak kip, ei, tonijn of zalm. Biefstuk heb ik nog niet eerder gebruikt in een salade. Ik dacht dat biefstuk in een koude salade geen lekkere combinatie zou zijn. Maar het tegendeel is waar! Dit is een van de lekkerste salades die ik tot nu toe heb gegeten! De salade bestaat uit ijsbergsla, komkommer, cherrytomaten, rucola, shiitake, feta en biefstuk. De bijzondere kruidige smaak van shiitake gepaard met de romige smaak van de feta past perfect bij de biefstukpuntjes. De salademix, cherrytomaten en komkommer geeft de salade een frisse smaak. Voor deze salade heb je geen speciale dressing nodig, een beetje olijfolie is voldoende! Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
PrintBiefstuksalade met shiitake en feta
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15 minutes
- Porties: 3 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
Ingrediënten
- 350 gr biefstukpuntjes
- 100 gr ijsbergsla mix
- 150 g rucola melange
- 250 gr cherrytomaten
- 3/4 komkommer
- 75 gr shiitake of champignons
- 50 gr feta kaas
- 4 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de biefstuk uit de koelkast en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet dit even opzij en pak een snijplank. Maak de shiitakes schoon met een kwastje met water en verwijder de stengels. Snijd dan de shiitake champignons in plakjes en doe dit in een bakje.
- Maak dan ook de komkommer en cherrytomaten schoon met wat water en snijd deze beide in kleine blokjes. Pak dan een grote slakom en doe hierin de beide slamixen. Voeg de cherrytomaten, komkommer en feta toe aan de kom en meng dit goed door elkaar.
- Verwarm vervolgens een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg boter naar smaak toe en laat dit warm worden. Voeg dan de gekruide biefstukpuntjes toe en bak ongeveer 3-5 minuten naar gewenste gaarheid. Draai de biefstuk tijdens het bakken af en toe om.
- Als de biefstuk klaar is, leg je de puntjes op het bord en maak je de pan even schoon. Verwarm nu in dezelfde pan een beetje olijfolie en wok hierin de shiitakes kort. Snijd ondertussen die biefstuk puntjes in reepjes.
- Pak nu 3 borden en verdeel de sla uit de kom. Verdeel vervolgens ook de gebakken shiitake en biefstuk reepjes over de 3 borden. Garneer met olijfolie of balsamico azijn naar smaak. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3
- Calorieën: 287
- Vetten: 15,6
- Koolhydraten: 5,6
- Eiwitten: 29,0
Smaakte uitstekend en lekker snel om te bereiden
De biefstukpuntjes bij de slager gehaald (Ossenhaas) en gemarineerd in teriyaki en soya. Heerlijk recept!
Het was echt heerlijk!! Dit ga ik op zeker vaker maken! 😉
Heerlijk en makkelijk!
Hoi Quint,
Iedere keer als ik een recept van je zie waarin shiitake gebruikt worden vraag ik me of je het hebt over gedroogde of verse shiitake. Dit lijkt me in gewicht namelijk nogal te schelen. Ik ben zeer benieuwd. Groeten!
Lynn
Hi Lynn,
Bedankt voor je reactie. Bij het maken van de recepten heb ik verse shiitake van de Albert Heijn gebruikt.
Groetjes,
Quint