Na het succes van ons flatbreadrecept met gyros kon een nieuwe variant niet uitblijven. Dit keer hebben we hetzelfde flatbread gevuld met de bekende smaken van een Big Mac, inclusief de saus! Een koolhydraatarm en eiwitrijk recept dat zelfs binnen een keto-dieet past. Perfect als verwenmaaltijd, bijvoorbeeld eens per week of om de twee weken.
Flatbread gemaakt van skyr, kaas en eieren!
Ja, je leest het goed! Dit koolhydraatarme flatbread maak je met slechts drie ingrediënten: skyr, kaas en eieren. Het klinkt misschien gek, maar deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een heerlijk, neutraal smakend flatbread dat flexibel genoeg is om op te rollen. De kaas en eieren zorgen voor de binding, terwijl de skyr het deeg iets steviger maakt en een lichte, frisse smaak toevoegt. Ideaal om te vullen en te serveren als avondmaaltijd, maar ook perfect voor de lunch!
In ons eerdere recept vulden we het flatbread met gyros, maar op verzoek hebben we nu een variant gemaakt met een Big Mac-vulling! De belangrijkste smaakmaker is natuurlijk de saus, en gelukkig is deze eenvoudig koolhydraatarm te bereiden. Door verschillende kruiden en Worcestershire-saus te gebruiken, krijgt de saus die kenmerkende smaak. De vulling bestaat verder uit gehakt, cheddar, ijsbergsla, augurken en een mix van kruiden. Een heerlijke en makkelijke maaltijd die je zeker eens moet proberen!
Tips
Het Big Mac flatbread smaakt de volgende dag koud verrassend goed. Dit maakt de restjes perfect om mee te nemen als lunch, bijvoorbeeld naar je werk. Ik hoop dat het smaakt! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere dinerrecepten.
Print
Big Mac flatbread
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 30
- Porties: 3 porties 1x
- Categorie: Diner, Lunch
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
Flatbread
- 250 g Skyr (of magere kwark)
- 100 g geraspte kaas
- 3 eieren (M)
- 1 tl pizzakruiden Green Gypsy
Big Mac saus
- 1 augurk
- 30 ml mayonaise
- 50 ml Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 el ketchup
- 1 tl mosterd
- ½ tl worcestershire saus
- ½ tl witte wijnazijn
- ¼ tl paprikapoeder
- ¼ tl uienpoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- Zout en peper
Vulling
- 2 augurken
- 1/4 komkommer
- 1 tomaat
- 4 blaadjes ijsbergsla
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el olijfolie
- 200 gr rundergehakt
- zout en peper
- 2 plakjes cheddar smeltkaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de Skyr, geraspte kaas, eieren en pizzakruiden in een kom. Verdeel het beslag gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de augurk voor de saus zo fijn mogelijk. Meng dit met mayonaise, Griekse yoghurt, ketchup, mosterd, witte wijnazijn, worcestershire saus en kruiden. Zet opzij.
- Snijd voor de vulling de augurken en komkommer in dunne plakjes. Halveer de tomaat en snijd in schijfjes. Was de sla en snijd in stukken.
- Snijd de halve ui fijn en pers het teentje knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Bak de geperste knoflook kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt gaar en breng smaak met zout en zwarte peper.
- Haal het gebakken flatbread uit de oven en bestrijk met de Big Mac saus.
- Verdeel het gehakt, cheddar, tomaat, augurk en sla over het deeg. Gebruik een tweede vel bakpapier om het voorzichtig op te rollen tot een strakke rol.
- Snijd de rol in plakken en verdeel de rolletjes over 3 borden. Optioneel: verwarm de rol nog even kort in de oven zodat de kaas extra goed smelt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 573
- Vetten: 40,5
- Koolhydraten: 8
- Vezels: 1,2
- Eiwitten: 43

heel erg lekker. maar helaas zag het er bij mij niet zo mooi uit. desondanks heerlijk gegeten.
Super lekker was dit. Gaan we vaker maken.
We hebben dit net gegeten. Gemakkelijk klaar te maken, stap voor stap. Eerst de saus gemaakt, daarna het brood in de oven. Gehakt bakken en groenten snijden. Om je vingers bij op te eten zo lekker.
Ik heb het gemaakt en het is echt heerlijk! 🤤