Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarm flatbread met Big Mac vulling.

Big Mac flatbread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Flatbread

Big Mac saus

  • 1 augurk
  • 30 ml mayonaise
  • 50 ml Griekse yoghurt, 10% vet
  • 1 el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl worcestershire saus
  • ½ tl witte wijnazijn
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Zout en peper

Vulling

  • 2 augurken
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 el olijfolie
  • 200 gr rundergehakt
  • zout en peper
  • 2 plakjes cheddar smeltkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de Skyr, geraspte kaas, eieren en pizzakruiden in een kom. Verdeel het beslag gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 20 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de augurk voor de saus zo fijn mogelijk. Meng dit met mayonaise, Griekse yoghurt, ketchup, mosterd, witte wijnazijn, worcestershire saus en kruiden. Zet opzij.
  4. Snijd voor de vulling de augurken en komkommer in dunne plakjes. Halveer de tomaat en snijd in schijfjes. Was de sla en snijd in stukken.
  5. Snijd de halve ui fijn en pers het teentje knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Bak de geperste knoflook kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt gaar en breng smaak met zout en zwarte peper.
  6. Haal het gebakken flatbread uit de oven en bestrijk met de Big Mac saus.
  7. Verdeel het gehakt, cheddar, tomaat, augurk en sla over het deeg. Gebruik een tweede vel bakpapier om het voorzichtig op te rollen tot een strakke rol.
  8. Snijd de rol in plakken en verdeel de rolletjes over 3 borden. Optioneel: verwarm de rol nog even kort in de oven zodat de kaas extra goed smelt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 573
  • Vetten: 40,5
  • Koolhydraten: 8
  • Vezels: 1,2
  • Eiwitten: 43