Ingrediënten
Schaal
Ovenschotel:
- 500 gr rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl worcestershire saus
- 100 gr augurkenplakjes
- 75 gr geraspte mozzarella
- 50 gr geraspte cheddar kaas
- 2 el sesamzaad
- 400 gr ijsbergsla
- zout en peper naar smaak
Saus:
- 50 ml mayonaise
- 100 ml Griekse yoghurt, 10% vet
- 2 tl mosterd
- 1/2 tl worcestershire saus
- 1 el azijn
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd vervolgens de ui in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook fijn. Verwarm een el olie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, gehakt, worcestershire saus, zout en peper toe aan de pan. Bak het gehakt al roerend gaar en laat het overtollige vocht uit lekken.
- Maak ondertussen de Big Mac saus door alle saus ingrediënten te mengen in een kom. Schep vervolgens het gehakt in een grote kom en voeg de geraspte mozzarella en de helft van de Big Mac saus toe. Meng dit goed door elkaar en schep het vervolgens in een ingevette ovenschotel.
- Verdeel de augurkenplakjes over de schotel en bestrooi met de cheddar kaas en sesamzaad. Bak de Big Mac ovenschotel 15-20 min in de voorverwarmde oven. Verdeel de gesneden ijsbergsla over vier borden en serveer dit met het gehakt en de overgebleven Big Mac saus. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de schotel
- Calorieën: 490
- Vetten: 35,9
- Koolhydraten: 6,5
- Eiwitten: 35,6