Big Mac salade met saus, gehakt en ijsbergsla.

Big Mac salade

Een Big Mac, wie houdt er niet van? Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet mag je deze klassieke burger van de McDonald’s helaas niet meer eten. Gelukkig hebben wij een oplossing: een koolhydraatarme Big Mac Salade! Deze salade bevat alle klassieke Big Mac ingrediënten, behalve het broodje. Het belangrijkste ingredient is de saus. De Big Mac saus is een van de best bewaarde culinaire geheimen. Toch is het mij gelukt om de Big Mac saus min of meer na te bootsen. Ik heb het recept van een Engelse foodblog gebruikt en iets aangepast. De smaak van de saus is naar mijn mening identiek aan die van de originele Big Mac saus. Het eindresultaat is een gezonde salade die naar een echte Big Mac smaakt! Je kunt de salade eten als lunch of als hoofdgerecht bij het avondeten.

Bereidingstip:
De Big Mac saus heb ik gemaakt met mayonaise. Je kunt de hoeveelheid vet in de saus verminderen door de mayonaise te vervangen met Griekse yoghurt of zure room. De smaak kan hierdoor wel iets veranderen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Vragen kun je onderaan de pagina stellen door een comment te plaatsen.

– Bekijk ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Big Mac salade met saus, gehakt en ijsbergsla.

Big Mac salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 21 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Salade:

  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 40 gr gesneden ui
  • 80 gr geraspte kaas
  • 80 gr augurkenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Big Mac saus:

  • 100 ml mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 el fijngesneden augurkenblokjes
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el fijngesneden ui
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de helft van de gesneden uien toe en bak totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de rundergehakt toe en bak dit gedurende 5-8 minuten gaar. Breng de gehakt met zout en peper op smaak.
  2. Ondertussen kunnen we de Big Mac saus maken. Meng in een grote kom de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. Snijd vervolgens de uitjes en augurkenblokjes extra fijn en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Laat het vocht uit de pan na het bakken van de gehakt uitlekken. Meng vervolgens in een grote kom de ijsbergsla, gesneden ui, augurkenblokjes, geraspte kaas en gehakt.
  4. Verdeel de salade over vier borden en serveer met de Big Mac saus. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 531
  • Vetten: 43,8
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 31,4
Big Mac salade met saus, gehakt en ijsbergsla.

38 Reacties

  1. Ik heb cheddarkaas en kipgehakt gebruikt omdat ik dat al in huis had .lekker recept !






    Reageer
  2. Na de eerste keer komt dit heerlijke recept regelmatig hier op tafel!
    Steevast een restje over, dat ik de volgende dag mee naar mijn werk neem en gewoon koud op eet, net zo lekker!






    Reageer
  3. Heerlijk!! Idd echt het big Mac idee. Ik heb geraspte cheddar gebruikt ipv gewone geraspte kaas. Echt superlekker, Quint!






    Reageer
  4. Heerlijk gerecht ik had bijna mijn vork erbij opgegeten. Dit gerecht geeft een lang verzadigd gevoel.






    Reageer
  5. Na al die positieve reacties nieuwsgierig geworden en dus ook gemaakt. Echt zo lekker! Alsof je Big Mac eet zonder broodje. En dat broodje mis je echt niet. Ik heb de salade voor 1 persoon gemaakt en dan heb je meer dan genoeg voor een maaltijd. Deze wordt vaker gemaakt!






    Reageer
  6. Echt ontzettend lekker, zeker voor herhaling vatbaar!






    Reageer
  7. Echt zalig!!!favoriet hier en zo makkelijk ook en het lijkt er echt op.






    Reageer
  8. Dit is zo verschrikkelijk lekker!
    Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  9. Heerlijk recept, was bang dat man en kinderen zouden gaan zeuren maar de schaal is schoon leeg. Zij met frietjes erbij en ik zonder! Ik heb de wittewijn azijn vervangen door een scheutje witte wijn en dat was prima! Aanrader!






    Reageer
  10. Dit was erg lekker en genoeg, heb er een hele avond op kunnen werken, heb er voor mijn man een pitabroodje bij gedaan was eigenlijk niet nodig.

    Reageer
  11. Welke augurken en mayo kan ik gebruiken?

    Reageer
    • Hi Ilona,

      Voor de mayonaise kun je zelf het merk kiezen. Zelf vind ik de Zaanse mayonaise erg lekker. Voor de augurken raad ik het merk Kesbeke aan. Zij gebruiken geen suiker, maar zoetstof voor hun zoetzuur mengsel.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Superlekker! Ik wilde nog een foto maken, maar het was schoon op!!!






    Reageer
  13. Helaas nog niet gegeten maar ziet er lekker uit. Als je de echte smaak van een Big Mac wilt hebben moet je een klein beetje Vetsin kruiden door het gehakt mengen, dan heb je de smaak exact hetzelfde.

    Reageer
    • Bedankt voor de tip!

      Reageer
      • Wij eten dit regelmatig…heerlijk…ben hier terecht gekomen omdat ik vorig jaar een crash dieet moest doen en nog steeds maak ik recepten van jou. Trouwens de biefstuksalade die is ook zo verdomd lekker. Blij met deze site

        Reageer
  14. Beste Quint, door jou recepten ben ik al 12 kilo (48) pakjes boter!!! afgevallen. Hartelijke dank hiervoor.

    Reageer
  15. Oke, super lekker!
    Ik ga nu bold doen en een andere saus proberen… De bigtasty saus…. (en miss wat gebakken spekjes, who knows)
    Mn vriend is namelijk een BigTasty fan. Waar ik een BigMac van ben…

    Wish me luck XD






    Reageer
  16. Oh, grutjes, wat was dit lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel voor dit recept 👍






    Reageer
  17. Tamara hartman

    Verrukkelijke salade! Mijn zoon en ik hebben ervan genoten.






    Reageer
  18. Fantastisch recept! Heb zelf ’t gehakt wat pittiger gekruid, maar dit wordt ons nieuwe go-to recept als we zin hebben in iets lekkers.






    Reageer
  19. Alleen me dochter vond het niet zo lekker maar die lust niets






    Reageer
  20. Geweldige salade, echt heerlijk. Met het gezin er heerlijk van gegeten, bedankt👍






    Reageer
  21. Het is een gemakkelijk en overheerlijk gerecht. Onze zoon vond het lekkerder dan een Big Mac!






    Reageer
  22. De reviews zijn echt heerlijk eerlijk, geen woord gelogen. Had gelijk het idee dat ik een ‘big mac’ aan het eten was. Fantastisch receptje weer!






    Reageer
  23. Kan je de wittewijn azijn met gewone azijn vervangen?

    Reageer
  24. Het was een heerlijk salade






    Reageer
  25. Wat voor mosterd wordt hier gebruikt de milde of pittige versie?

    Reageer
    • Hi Peggy,

      Ik heb zelf gewoon normale mosterd gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook pittige mosterd gebruiken!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  26. Super lekker deze salade. Ik herkende echt de big Mac erin. Zeker een aanrader.

    Reageer
  27. Werner Francis

    Een heerlijke salade, die ik mijn vrouw en zoon heb laten proeven zonder te vermelden dat het een “Big Mac-salade” is. Zij herkenden het als zodanig .
    By the way ik ben deze site gaan bekijken nadat ik besloten had koolhydraatarm te gaan eten. Drie maanden later 15 kilo kwijt en nog steeds lekker eten (heerlijke recepten).






    Reageer
  28. Wat een heerlijke salade!! De bodem van de schaal er bijna bij uitgeschraapt.
    Heb de saus gemaakt van mayonaise en griekse yoghurt, 50/50.
    Dit gaan we zeker vaker eten 🙂






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*