Bloemkool nasi met kip en nasi groente.

Bloemkool nasi met kip

Vandaag heb ik een lekker en gezond koolhydraatarm hoofdgerecht gemaakt: bloemkool nasi met kip! Deze heerlijke nasi heb ik gemaakt met bloemkoolrijst in plaats van normale rijst. Verder heb ik de nasi op traditionele wijze bereid met slechts 4 ingredienten: kip, rijst, nasi groente en nasi kruiden. De nasi heeft een lekkere pittige smaak en vult goed. Daarnaast bevat een portie slechts 10,2 gr koolhydraten. Deze maaltijd is dus ook geschikt voor de mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Tips:
Deze koolhydraatarme nasi is binnen 20 minuten klaar. Dit maak het een perfect gerecht om te maken als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Om het zo makkelijk mogelijk te maken heb ik in dit recept gebruik gemaakt van een kant-en-klare boemboe nasi kruidenmix. Deze kruidenmix bevat ca. 18 gr koolhydraten per 100 gr. In dit recept gebruik je 50 gr en dit levert dus 9 gr extra koolhydraten (4,5 gr p.p.). Als je de hoeveelheid koolhydraten wilt minimaliseren kun je eventueel zelf een nasi kruidenmix samenstellen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bloemkool nasi met kip en nasi groente.

Bloemkool nasi met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 14 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 450 gr nasi / bami groente
  • 400 gr kipfiletblokjes
  • 2 el olijfolie of wokolie
  • 50 gr boemboe nasi goreng (conimex)
  • 2 stengels bosui
  • optioneel: gebakken omelet

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan en bak deze binnen 5-6 minuten gaar. Snijd vervolgens de chilipeper in kleine stukjes en voeg deze samen met de rest van de groente toe aan de pan. Bak de groente ca. 2-3 minuten mee.
  2. Voeg dan de boemboe nasi goreng toe aan de pan en roer dit goed door de kip en groente. Bak ondertussen in een andere koekenpan de bloemkoolrijst binnen 2-3 minuten gaar. Voeg dan ook de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit kort mee.
  3. Bak eventueel in een andere koekenpan een omelet. Verdeel de bloemkoolnasi in 2 porties en serveer met gesneden stukjes lente-ui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 414
  • Vetten: 12,9
  • Koolhydraten: 20,7
  • Vezels: 13,5
  • Eiwitten: 47,9
Bloemkool nasi met kip en nasi groente.

23 Reacties

  1. maak dit heel vaak. I.p.v. boemboe Verstegen nasi-kruiden en met satésaus elders op deze site een recept. I.p.v. rode peper een theelepel sambal. Voilà






    Reageer
  2. was een lekker recept. is zeker voor herhaling vatbaar.






    Reageer
  3. Erg lekker!
    Wij zijn samen – jammer dat óók dit recept wéér voor 4 personen is.
    Moet het altijd delen – vraag: kunt u niet de standaard voor 2 personen maken?
    Je kunt wel 8 en 12 personen – maar niet minder – jammer!






    Reageer
    • Hi Wil,

      Ik snap het! We merken dat 2 porties inderdaad handiger is. Bijna alle nieuwe recepten zijn nu op 2 porties gebaseerd.

      Reageer
  4. Lekker en makkelijk te maken.






    Reageer
  5. Lekker hoor! Goed recept om met je eigen ideeën en smaak nog aan te vullen… Ga ik zéker vaker maken!

    Reageer
  6. Basketbalfans

    Vandaag gemaakt en we vonden het heerlijk smaken, wordt zeker vaker gemaakt.






    Reageer
  7. Hij was echt heerlijk.






    Reageer
  8. Dit is een favoriet bij ons, het hele gezin smult ervan mee! Mijn zoon vindt deze nasi lekkerder dan met rijst! En dat is echt een compliment.

    Reageer
  9. Wel jammer dat er gebruik is gemaakt van niet verse bamboe. Zo makkelijk te maken, trassie, verse peper, knoflook vers, groente bouillonblokjes, stuk verse gember, sesamolie alles malen en je heb je basis voor een heerlijke Nasi. Kip kruiden verse knoflook gesneden, maggie vloeibaar sambal manis, ketjap manis en sesamolie mengen bakken apart van de kruiden. Kruiden bakken,kip erbij plus bloemrijst. Zo maak ik de Nasi plus omelet en komkommer in zuur pindasaus en kroepoek

    Reageer
  10. Ik heb i.p.v. de Conimex boemboe zelf gemengde nasikruiden en een beetje Kikoman gebruikt, is zeker een blijvertje!

    Reageer
  11. Het heeft ons heerlijk gesmaakt en inderdaad je proeft geen bloemkool






    Reageer
  12. Echt heel erg lekker!
    Mijn zoon houdt niet van bloemkool rijst, maar heeft het niet gemerkt, vond het erg lekker. Dus deze blijft !!






    Reageer
  13. Heb deze nasi al 3x gemaakt en was boven verwachting erg lekker, heb er alleen een klein stukje madame Jeanette peper aan toegevoegd.






    Reageer
  14. Wij vonden het heerlijk, grappig dat je eigenlijk helemaal geen bloemkool proeft….
    Mijn man heeft er nog een klein beetje sojasaus over gedaan….

    Reageer
  15. Vanavond dit héérlijk recept gemaakt. Ik ga dit zeker vaker maken






    Reageer
  16. Wij vonden het wat flauw, volgende x misschien met spekjes ipv kipfilet…






    Reageer
  17. Wij hebben vanavond dit heerlijke recept gemaakt en mijn dochter wilde nog een 2e keer opscheppen dus dit was een geslaagde maaltijd.
    Gaan we zeker vaker eten…






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*