Ingrediënten
Schaal
- 1 grote bloemkool of 680 gr bloemkoolroosjes
- 125 gr crème fraîche light
- 120 gr geraspte kaas
- 2 el volle melk
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl cayenne peper
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- zout en peper naar smaak
- optioneel: lente-ui
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
- Pak de bloemkool en verwijder de bladeren van de bloemkool. Verwijder de stronk en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel de roosjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de bloemkoolroosjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen in een grote kom de crème fraîche, melk, mosterd, knoflook, cayenne peper, zout, peper en 50 gr geraspte kaas.
- Haal de bloemkoolroosjes na het bakken uit de oven en voeg de roosjes toe aan de kom met de saus. Meng vervolgens alles goed door elkaar.
- Voeg de bloemkoolroosjes met saus dan toe aan een grote ovenschaal en bestrooi met de overgebleven 70 gr geraspte kaas. Bak de bloemkool nogmaals 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Garneer de bloemkoolroosjes na het bakken eventueel met lente-ui. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 214
- Vetten: 14,6
- Koolhydraten: 7,4
- Eiwitten: 11,9