Ingrediënten
Schaal
- 300 gr bloemkoolrijst
- 225 gr (kastanje)champignons
- 1 kleine ui
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 2 el oijfolie
- 60 ml water
- 1/4 kip bouillonblokje
- 30 gr geraspte parmezaanse kaas
- 30 gr geraspte mozzarella
- 1 el peterselie, fijngesneden
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de champignons toe aan de pan en bak deze binnen ca. 5 minuten gaar. Haal de champignons na het bakken uit de pan en maak de pan schoon.
- Pak de pan en voeg nogmaals een el olijfolie toe. Voeg dan de gesneden ui en geperste knoflook toe aan de pan en bak dit totdat de ui begint te verkleuren. Voeg de bloemkoolrijst, champignons, water, bouillonblokje, zout en peper toe aan de pan en laat dit 4 minuten zonder deksel koken.
- Haal de pan van het vuur en laat het overtollige vocht uitlekken. Voeg dan de geraspte mozzarella en parmezaanse kaas toe en roer dit door de bloemkool risotto. Verdeel de risotto over twee borden en serveer met verse peterselie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van de risotto
- Calorieën: 253
- Vetten: 17,7
- Koolhydraten: 6,3
- Vezels: 5,0
- Eiwitten: 14,7