Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een heerlijke koolhydraatarme bloemkoolpizza belegd met tomatensaus en mozzarella.

Bloemkoolpizza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 1 grote pizza 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gr geraspte mozzarella kaas
  • 1 middelgrote ei
  • 1/4 tl zeezout fijngemalen
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de bloemkool ondertussen in roosjes en spoel ze goed af. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine. Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendig bakje en doe het 3 tot 5 minuten in de magnetron.
  2. Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en deze goed uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk. Doe dit net zolang totdat al het vocht het vocht uit de bloemkool is verdwenen.
  3. Meng in een grote kom de bloemkool met de mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano, basilicum en knoflookpoeder. Je kan het met een garde mengen of met de hand. Nadat dit goed gemengd is voeg je het ei toe en meng je alles met je handen nog eens goed door elkaar.
  4. Bekleed een bakplaat met een ingevet stuk bakpapier (vet het bak papier goed in) en verdeel het mengsel over het bakpapier. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 30 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.
  5. Doe de bakplaat in de oven en bak de pizza korst 8 tot 11 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat met de pizza korst dan uit de oven en garneer de pizza korst met jou favoriete koolhydraatarme toppings. Doe de pizza korst dan weer in de oven en bak nog eens 5 tot 7 minuten. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 pizza
  • Calorieën: 225
  • Vetten: 14,5
  • Koolhydraten: 10,0
  • Eiwitten: 16,1