Ingrediënten
Schaal
- 1 bloemkool
- 1/2 rode ui
- 1 rode paprika
- 125 gr spekreepjes
- 100 gr geraspte kaas, belegen
- 5 eieren (M)
- 125 gr crème fraîche
- paprikapoeder naar smaak
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg de roosjes toe aan een pan gevuld met water. Breng dit aan de kook en kook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor. Bak ondertussen de spekreepjes knapperig en laat na het bakken het overtollige vet uitlekken.
- Snipper de rode ui en de paprika en bak dit ook even kort voor in een koekenpan met olijfolie. Verwarm nu de heteluchtoven voor op 190 graden en vet een quichevorm goed in met boter. Meng vervolgens in een grote kom de eieren met de crème fraîche en geraspte kaas goed door elkaar.
- Pak nu de pan met de gekookte bloemkool en laat het water goed uit lekken. Dep eventueel de roosjes droog met een stukje keukenpapier. Voeg de bloemkoolroosjes samen met de voorgebakken spekjes, paprika en ui toe aan de kom met de eieren en roer dit totdat alles goed is gemengd.
- Breng het beslag op smaak met zout, paprikapoeder en peper en schenk het vervolgens in de ingevette quichevorm. Bak de bloemkool ca. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de vulling is gestold. Snijd daarna in 4 stukjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de quiche
- Calorieën: 310
- Vetten: 24,4
- Koolhydraten: 6,2
- Eiwitten: 14,2