Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Boerenkoolsalade met kaas.

Boerenkoolsalade met kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 125 gr champignons
  • 1 rode biet
  • 1 el olijfolie (voor het bakken)
  • 150 gr boerenkool
  • 1 el olijfolie (garnering)
  • 125 gr belegen Goudse kaas
  • 1/2 appel
  • 1 avocado
  • 30 gr pecannoten
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in vieren en de biet in plakjes en dan doormidden.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en roerbak de champignons gaar.
  3. Verdeel ondertussen de boerenkool over de borden en schenk hier de olijfolie overheen. Meng goed.
  4. Haal de champignons uit de pan en verdeel over de boerenkool.
  5. Gebruik dezelfde pan om de bieten in te bakken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  6. Ga ondertussen verder met de rest van de salade. Snijd de kaas in blokjes, de appel in dunne schijfjes en de avocado in blokjes. Verdeel alles over de boerenkool en meng goed.
  7. Haal de biet uit de pan, verdeel over de boerenkool en garneer met de pecannoten. Voeg naar smaak wat peper en/of zout toe.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 564
  • Vetten: 47,8
  • Koolhydraten: 9,5
  • Vezels: 6,7
  • Eiwitten: 20,5