Ingrediënten
Schaal
- 200 gr paddenstoelen melange, gesneden
- 125 ml slagroom
- 1–2 sjalotten
- 2 groentebouillion blokjes
- 1 handje verse peterselie
- optioneel: drupje olijfolie met truffelsmaak
Bereidingswijze
- Snijd de sjalotjes fijn en bak deze in een grote koekenpan met olijfolie. Voeg wanneer de sjalotjes verkleuren de paddenstoelenmelange toe en bak deze kort mee. Pak vervolgens een grote soeppan en breng hierin 1 liter water aan de kook.
- Voeg de bouillonblokjes toe aan de soeppan wanneer het water kookt en roer dit er goed door heen. Voeg dan 3/4 van de gebakken paddenstoelenmelange, alle sjalotjes en 125 ml slagroom toe aan de soeppan en laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
- Pureer de soep na 10 minuten koken met een staafmixer of blender. Roer na het mixen de overige 1/4 van de gebakken paddenstoelenmelange door de soep en voeg gehakte verse peterselie toe. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kom
- Calorieën: 80
- Vetten: 7,4
- Koolhydraten: 1,2
- Eiwitten: 1,2