Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een portie broccoli in amandel-citroen boter gegarneerd met geschaafde amandelen.

Broccoli in amandel-citroen boter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote broccoli, in roosjes gesneden
  • 60 gr boter
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 30 gr geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoli roosjes ongeveer 4 tot 8 minuten, giet vervolgens de roosjes af. Smelt de boter in een steelpannetje op middelhoog vuur. Als de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de citroensap, citroenrasp en amandelen toe. Roer dit even goed door elkaar en giet het over de broccoli.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 15,2
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 3,7