Vandaag deel ik met jullie een makkelijk en snel recept voor een broccoli-ovenschotel met kaas. Als je van ovenschotels houdt en graag broccoli eet moet je dit recept echt proberen. Romig, fris en vullend, deze broccoli-ovenschotel met kaas heeft het allemaal! Daarnaast is deze broccoli-ovenschotel ook laag in koolhydraten. Een portie van deze broccolischotel bevat slechts 4,1 gr koolhydraten. Dit maakt het perfect om te eten als hoofdgerecht als je een koolhydraatarm of keto dieet volgt.
Tips:
Deze broccoli-ovenschotel met kaas is perfect voor op een drukke doordeweekse dag. Je kunt de ovenschotel namelijk van tevoren klaar maken, bewaren in de koelkast en later opwarmen in de oven. Wil je een complete avondmaaltijd serveren? Voeg dan wat gebakken gehakt of kipblokjes toe aan de ovenschotel of serveer met een stukje gegrilde kipfilet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.
Broccoli-ovenschotel met kaas
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 25
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 560 gr broccoliroosjes (2 stronken)
- 220 gr roomkaas volvet of light
- 60 gr creme fraiche of Griekse yoghurt
- 100 gr geraspte kaas
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/4 tl zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de broccoliroosjes in een grote pan en voeg water toe tot de broccoli ongeveer driekwart onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur als het kookt laag. Kook de broccoliroosjes 3 tot 4 minuten beetgaar.
- Meng ondertussen in een grote kom de roomkaas, creme fraiche, geraspte kaas en de kruiden.
- Doe de broccoliroosjes na het koken in een vergiet en laat het water goed uitlekken. Voeg de broccoliroosjes dan toe aan de kom met de roomkaas en meng dit met een spatel goed door elkaar.
- Voeg de roosjes vervolgens toe aan een middelgrote ovenschotel en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de broccoli-ovenschotel met kaas 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de schotel na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de schotel
- Calorieën: 334
- Vetten: 26,2
- Koolhydraten: 4,1
- Eiwitten: 18,4
Echt super lekker , heb t recept gehalveerd.
Dit ga ik vaker maken.
Wat een heerlijk recept voor broccoli🥦! Zelfs mijn dochter die echt een kieskouwer is qua groente vond het HEERLIJK! Ze heeft zelfs twee keer opgeschept 😂. Top dit wordt een blijvertje.
Lekker, maak dit regelmatig!
super lekker
heb het ook gegeten was echt heerlijk bedankt voor het recept
Beproefde combinatie: broccoli, room, kaas, knoflook. Ik heb het voor 2 personen gemaakt, maar de hoeveelheid broccoli verdubbeld omdat ik het niet genoeg vond.
Super lekker ! Klein beetje kip aan toegevoegd en voor de rest niks meer aan doen . Dit gaan we vaker eten.
wat is dit heerlijk! Super simpel om te maken, zo klaar en zo lekker. Ik word helemaal blij van deze website, vol met heerlijke recepten met een duidelijke beschrijving
Wauw, wat is dit lekker! Ik heb mijn hele leven gedacht dat ik broccoli niet lekker vind, maar door jouw recept kwam ik erachter dat ik het eigenlijk heerlijk vind! 😄
Ik heb er wel stukjes kip aan toegevoegd, maar dat paste er perfect bij. Super!
Dit was echt zalig en het vult goed.
Mijn ouders laten proeven en zij zijn helemaal verkocht!
Heerlijk gerecht en het staat in een mum van tijd op tafel.
Echt heerlijk!!!
Hoi Lowcarbchef,
Een super leuke site met lekkere gerechten. Alleen bij dit gerecht kloppen de koolhydraten echt niet! 100 gram broccoli is 7 gram khd dus als je de schotel door 4 deelt met alle andere ingrediënten erbij kom je hoger uit. Jammer… maar het was wel lekker 😋
Hi Kim,
Bedankt voor je feedback :). Voor deze schotel heb ik broccoliroosjes van de AH gebruikt. Deze roosjes bevatten 0,8 gr koolhydraten per 100 gram. Wellicht dat je naar de voedingswaarden van gekookte broccoli hebt gekeken.
Groetjes,
Quint
Hoi Kim, ik geloof dat je 0,7 bedoelt…7 klopt idd niet🥴.kijk maar eens😉.
T is wel lekker he
Ik heb deze ook gemaakt en was zeer lekker, ik heb alleen afgedekt met gestampte pompoen en geraspte kaas. Heerlijk
Wat zou je adviseren om erbij te eten als je hem wel vegetarisch wil houden maar als volledige avondmaaltijd wil serveren
Hi Renate,
Je kunt er eventueel wat vega gehakt of kip bij serveren. Een andere optie is bijvoorbeeld gegrilde halloumi of een frisse salade.
Groetjes,
Quint