Ingrediënten
Schaal
- 560 gr broccoliroosjes (2 stronken)
- 220 gr roomkaas volvet of light
- 60 gr creme fraiche of Griekse yoghurt
- 100 gr geraspte kaas
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/4 tl zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de broccoliroosjes in een grote pan en voeg water toe tot de broccoli ongeveer driekwart onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur als het kookt laag. Kook de broccoliroosjes 3 tot 4 minuten beetgaar.
- Meng ondertussen in een grote kom de roomkaas, creme fraiche, geraspte kaas en de kruiden.
- Doe de broccoliroosjes na het koken in een vergiet en laat het water goed uitlekken. Voeg de broccoliroosjes dan toe aan de kom met de roomkaas en meng dit met een spatel goed door elkaar.
- Voeg de roosjes vervolgens toe aan een middelgrote ovenschotel en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de broccoli-ovenschotel met kaas 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de schotel na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de schotel
- Calorieën: 334
- Vetten: 26,2
- Koolhydraten: 4,1
- Eiwitten: 18,4