Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Broccoli pannenkoekjes met dip.

Broccoli pannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties (8 pannenkoekjes) 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Broccoli pannenkoekjes

  • 1 kleine stronk broccoli (300 gr)
  • 2 eieren (L of M)
  • 35 gr amandelmeel
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt of poeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 el avocado-olie of boter / ghee

Avocado-yoghurtdip

  • 125 ml Griekse yoghurt, 10% vet
  • ½ rijpe avocado
  • 1 handje verse bieslook

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoliroosjes van de stronk en doe ze in een keukenmachine. Mix tot de broccoli de textuur van rijst heeft.
  2. Doe de broccolirijst samen met de overige ingrediënten (behalve de olie) in een mengkom en meng goed door. Laat het mengsel 10 minuten rusten en roer daarna nogmaals door.
  3. Verwarm ½ eetlepel olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Vorm met je handen 2 kleine pannenkoekjes (in totaal maak je er 8) en leg ze in de pan.
  4. Bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten aan één kant, tot ze stevig genoeg zijn om om te draaien. Draai ze om en bak nog eens 2 minuten, tot ze gaar zijn.
  5. Herhaal deze stappen totdat je 8 pannenkoekjes hebt gebakken of het beslag op is.
  6. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe dit samen met de yoghurt en avocado in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 pannenkoekjes + dip (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 480
  • Vetten: 39,9
  • Koolhydraten: 4,6
  • Vezels: 7,6
  • Eiwitten: 22,2