Ingrediënten
Schaal
Broccoli pannenkoekjes
- 1 kleine stronk broccoli (300 gr)
- 2 eieren (L of M)
- 35 gr amandelmeel
- 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt of poeder
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 2 el avocado-olie of boter / ghee
Avocado-yoghurtdip
- 125 ml Griekse yoghurt, 10% vet
- ½ rijpe avocado
- 1 handje verse bieslook
Bereidingswijze
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk en doe ze in een keukenmachine. Mix tot de broccoli de textuur van rijst heeft.
- Doe de broccolirijst samen met de overige ingrediënten (behalve de olie) in een mengkom en meng goed door. Laat het mengsel 10 minuten rusten en roer daarna nogmaals door.
- Verwarm ½ eetlepel olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Vorm met je handen 2 kleine pannenkoekjes (in totaal maak je er 8) en leg ze in de pan.
- Bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten aan één kant, tot ze stevig genoeg zijn om om te draaien. Draai ze om en bak nog eens 2 minuten, tot ze gaar zijn.
- Herhaal deze stappen totdat je 8 pannenkoekjes hebt gebakken of het beslag op is.
- Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe dit samen met de yoghurt en avocado in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 4 pannenkoekjes + dip (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 480
- Vetten: 39,9
- Koolhydraten: 4,6
- Vezels: 7,6
- Eiwitten: 22,2