Een salade hoeft niet moeilijk te zijn om er lekker en goed uit te zien. Dit nieuwe kleurrijke recept past helemaal bij dit seizoen en zet je ook nog eens zo op tafel. We maken een salade van burrata, perzik, tomaten en rucola. De salade kan gegeten worden als volwaardig lunchgerecht of als salade bij een stukje vlees of vis.
Wat is burrata?
Burrata lijkt erg op mozzarella, maar is net iets romiger en smeuïger van smaak en structuur. Dit komt, doordat burrata gevuld is met extra room. Burrata is rijk aan eiwitten en vetten en dus perfect om je salade hier omheen te bouwen.
Zoals in de titel al staat beschreven serveren we de burrata salade met gegrilde perzik, maar ook met gegrilde en rauwe cherrytomaat. Perzik bevat ongeveer 8 gram koolhydraten per stuk en met deze salade krijg je daar de helft van binnen. De perzik heeft een zoete smaak en geeft deze salade niet alleen een zoetje, maar ook een frisse smaak. Snijd de perzik rondom de pit zodat je er makkelijk maantjes uit kunt snijden.
Tips
Verse perzik is niet het hele jaar vers verkrijgbaar. Je kunt ook bevroren perzik gebruiken voor deze salade, laat het dan eerst ontdooien. Maak dit gerecht vegetarisch door de prosciutto weg te laten. We voegen er zelf nog een geroosterd sneetje keto brood aan toe. Je kunt hiermee lekker de restjes burrata van het bord vegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.
PrintBurrata salade met gegrilde perzik
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 bol burrata (250 gr)
- 1/2 rode ui
- 250 gr cherrytomaten
- 1 perzik
- 20 gr pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- 25 gr rucola
- 40 gr prosciutto
- 2 el olijfolie (garnering)
- 1 tl gedroogde basilicum
- zout en peper
- 1 el verse basilicum
- 1 el verse peterselie
- 2 sneetjes keto brood (optioneel)
Bereidingswijze
- Haal de burrata uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de rode ui in dunne ringen, de cherrytomaten doormidden en de perzik in maantjes.
- Zet een grillpan op een middelhoogvuur en rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Voeg aan dezelfde pan wat olijfolie toe. Voeg vervolgens de helft van de cherrytomaten en alle stukjes perzik toe, en grill dit een paar minuten.
- Snijd de bol burrata doormidden en leg op elk bord een helft. Leg hier de rucola, rode ui en de rauwe tomaten omheen. Verdeel de gegrilde perzik en gegrilde tomaten over de 2 borden en leg de plakjes prosciutto er in een bolletje bij.
- Sprenkel de olijfolie, gedroogde basilicum, peper en zout over de salade. Garneer met verse basilicum, peterselie en pijnboompitten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 477
- Vetten: 39,9
- Koolhydraten: 11,1
- Vezels: 4,1
- Eiwitten: 16,3
Heerlijk! echt lekker en ook voedzaam. De kinderen vonden het ook heel lekker
Vandaag gemaakt = tweede Kerstdag. Lekker makkelijk voor deze dag. Brood achterwegen gelaten. Rucola volledige zak 80 gram. I.p.v. perzik/nectarine mango, omdat ik deze niet kon krijgen. Pijnboompitten i.v.m. koolhydraten niet toegevoegd. Lekker maar niet goedkoop. Moet kunnen voor deze feestdag…
ik heb hem vandaag gemaakt en deze wordt zeker herhaald. Het ketobrood had ik even in de grilpan gelegd. Lekker met de lichte smaak van olijfolie.
Is heel erg lekker, er komen allerlei smaken bij elkaar
Heerlijk!
Gewoonweg heerlijk! Heb hem gisteren gemaakt, bij een tekort aan pijnboompitten walnoten toegevoegd en ipv perzik nectarine gebruikt. Ga ik zeker vaker maken!