Ingrediënten
Schaal
- 1 bol burrata (250 gr)
- 1/2 rode ui
- 250 gr cherrytomaten
- 1 perzik
- 20 gr pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- 25 gr rucola
- 40 gr prosciutto
- 2 el olijfolie (garnering)
- 1 tl gedroogde basilicum
- zout en peper
- 1 el verse basilicum
- 1 el verse peterselie
- 2 sneetjes keto brood (optioneel)
Bereidingswijze
- Haal de burrata uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de rode ui in dunne ringen, de cherrytomaten doormidden en de perzik in maantjes.
- Zet een grillpan op een middelhoogvuur en rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Voeg aan dezelfde pan wat olijfolie toe. Voeg vervolgens de helft van de cherrytomaten en alle stukjes perzik toe, en grill dit een paar minuten.
- Snijd de bol burrata doormidden en leg op elk bord een helft. Leg hier de rucola, rode ui en de rauwe tomaten omheen. Verdeel de gegrilde perzik en gegrilde tomaten over de 2 borden en leg de plakjes prosciutto er in een bolletje bij.
- Sprenkel de olijfolie, gedroogde basilicum, peper en zout over de salade. Garneer met verse basilicum, peterselie en pijnboompitten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 477
- Vetten: 39,9
- Koolhydraten: 11,1
- Vezels: 4,1
- Eiwitten: 16,3