Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Burrito bowl met zalm en salsa.

Burrito bowl met zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Mexicaans

Ingrediënten

Schaal

Zalm + marinade

  • 1 groot stuk zalmfilet (zonder huid) (250 gr)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el Mexicaanse salsa + extra (kant-en-klaar)
  • 1/2 tl gemalen komijnpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl oregano
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4tl knoflookpoeder

Mango-avocado salsa

  • 100 gr mango, eetrijp
  • 1 avocado
  • 1/2 kleine rode ui
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/4 tl chilivlokken
  • zout en peper

Groenten

  • 10 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el olijfolie
  • verse peterselie of koriander
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in blokjes en meng deze met de overige ingrediënten voor de marinade. Laat de zalm 10 minuten marineren.
  2. Snijd de mango en avocado in blokjes en hak de rode ui fijn. Meng dit met limoensap, chilivlokken, peper en zout in een kom en zet apart.
  3. Halveer de radijsjes en snijd de komkommer in plakjes.
  4. Roerbak de bloemkoolrijst in een pan met olijfolie met wat peper en zout gaar in ca. 3-4 minuten. Verdeel de rijst na het bakken over 2 diepe borden.
  5. Verhit een grillpan met wat olijfolie of boter op middelhoog vuur. Voeg de zalmblokjes toe en bak ze in 5-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  6. Verdeel de radijsjes, komkommer en de mango-avocado salsa over de diepe borden. Leg de zalmblokjes erbij en garneer met tomatensalsa en verse peterselie of koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de bowl)
  • Calorieën: 538
  • Vetten: 37,9
  • Koolhydraten: 15,1
  • Vezels: 8,6
  • Eiwitten: 29,9