Ingrediënten
Schaal
Zalm + marinade
- 1 groot stuk zalmfilet (zonder huid) (250 gr)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el Mexicaanse salsa + extra (kant-en-klaar)
- 1/2 tl gemalen komijnpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl oregano
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4tl knoflookpoeder
Mango-avocado salsa
- 100 gr mango, eetrijp
- 1 avocado
- 1/2 kleine rode ui
- sap van 1/2 limoen
- 1/4 tl chilivlokken
- zout en peper
Groenten
- 10 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 el olijfolie
- verse peterselie of koriander
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in blokjes en meng deze met de overige ingrediënten voor de marinade. Laat de zalm 10 minuten marineren.
- Snijd de mango en avocado in blokjes en hak de rode ui fijn. Meng dit met limoensap, chilivlokken, peper en zout in een kom en zet apart.
- Halveer de radijsjes en snijd de komkommer in plakjes.
- Roerbak de bloemkoolrijst in een pan met olijfolie met wat peper en zout gaar in ca. 3-4 minuten. Verdeel de rijst na het bakken over 2 diepe borden.
- Verhit een grillpan met wat olijfolie of boter op middelhoog vuur. Voeg de zalmblokjes toe en bak ze in 5-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Verdeel de radijsjes, komkommer en de mango-avocado salsa over de diepe borden. Leg de zalmblokjes erbij en garneer met tomatensalsa en verse peterselie of koriander.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de bowl)
- Calorieën: 538
- Vetten: 37,9
- Koolhydraten: 15,1
- Vezels: 8,6
- Eiwitten: 29,9