Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Butter chicken met bloemkoolrijst en peterselie.

Butter chicken met bloemkoolrijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 16 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 95
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiaas

Ingrediënten

Schaal

Marinade:

  • 600 gr kipfiletblokjes
  • 125 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl  kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 el verse gember, geraspt
  • zout en peper naar smaak

Curry:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el ghee of ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 tl garam masala
  • 400 gr tomatenpulp (Mutti)
  • 150 ml slagroom
  • 1/2 tl zout of naar smaak
  • 600 gr bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de volle yoghurt met de marinade kruiden, geperste knoflook en geraspte gember. Voeg de kipfiletblokjes toe en roer dit goed door de marinade. Doe de kipfiletblokjes in de koelkast en laat de marinade minimaal 1 uur intrekken.
  2. Verwarm 2 el olijfolie in een grote hapjespan. Haal de kipfiletblokjes uit de marinade en voeg de blokjes toe aan de pan. Bak de kipfiletblokjes in ca. 4-6 minuten goudbruin. Schep de gebakken kipfiletblokjes even op een bord en maak de pan schoon.
  3. Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en pers een teentje knoflook. Verwarm vervolgens 2 el ghee of roomboter in de schone hapjespan. Voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe en bak totdat het begint te verkleuren, ongeveer 3 minuten. Voeg dan de geraspte gember en garam masala toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tomatenpulp en 1/2 tl zout toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de saus 10 minuten sudderen.
  4. Voeg na het sudderen de slagroom en gebakken kipfiletblokjes toe aan de saus en laat nog eens 10 minuten sudderen, totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Wok ondertussen in een andere koekenpan de bloemkoolrijst in 2-3 minuten gaar.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst en butter chicken over 4 borden en garneer met verse peterselie of koriander. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de curry
  • Calorieën: 481
  • Vetten: 28,0
  • Koolhydraten: 11,8
  • Eiwitten: 42,3