Carpaccio salade met pesto.

Carpaccio salade

Vandaag heb ik speciaal voor de feestmaand December een feestelijke carpaccio salade gemaakt. In restaurants krijg je als je carpaccio bestelt vaak een karig bordje met een klein portie rundvlees, rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Dit recept brengt daar verandering in! Deze heerlijke carpaccio salade is rijk gevuld met carpaccio, kaas, pijnboompitten en verschillende groenten. Daarnaast bevat een portie slechts 7,2 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van deze salade genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Deze carpaccio salade is makkelijk om te maken en binnen 10 minuten klaar. Je kunt deze salade serveren als lunch of luxe voorgerecht bij het kerstdiner. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme voorgerechten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carpaccio salade met pesto.

Carpaccio salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 240 gr carpaccio (2 pakjes)
  • 150 gr rucola slamelange
  • 200 gr cherrytomaten
  • 100 gr radijs
  • 1 komkommer
  • 20 gr kappertjes
  • 40 gr pijnboompitten
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 4 el pesto
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze

  1. Snijd de cherrytomaten doormidden, de komkommer in plakjes en de radijsjes in dunne plakjes. Pak dan de carpaccio erbij en snijd de plakjes in kleinere stukjes. Rooster vervolgens de pijnboompitten ca. 1 minuut in een koekenpan zonder olie.
  2. Verdeel de rucola slamelange en carpaccio over vier borden en besprenkel dit met de bijgeleverde dressing uit de carpaccio verpakking. Voeg dan ook de tomaatjes, komkommer, radijs en kappertjes toe aan de borden sla en garneer de salade ten slotte met Parmezaanse kaas, groene pesto en citroensap. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de salade
  • Calorieën: 280
  • Vetten: 18,5
  • Koolhydraten: 7,2
  • Vezels: 2,5
  • Eiwitten: 19,6

2 Reacties

  1. De vulling is ook goed te gebruiken in een wrap van ei 😀

    Reageer
  2. Nogmaals een zeer lekker geproefd!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*